«O κύβος ερρίφθη»… τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του τρίτου κύματος του covid – 19, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για τις μεταλλάξεις και την πορεία του ιού.

Στο ”κόκκινο” μπαίνει από αύριο ολόκληρη η χώρα και στο ”βαθύ κόκκινο” η Αττική και άλλες 18 περιοχές, ανάμεσά τους και η Κορινθία.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 06.00 το πρωί έως και 16 Μαρτίου στις 06.00 το πρωί, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έγιναν στα μέτρα σχετικά με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας, σε όλη τη χώρα :

Σε ότι αφορά τα SMS:

Το SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών και το SMS 3 για μετακίνηση σε τράπεζες, εθιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε σε απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικία μας.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητο ή το μοτοσυκλέτα.

Στο SMS 4, για παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους μετακίνησης.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο ”βαθύ κόκκινο”(επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) είναι οι εξής:
Η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Προσοχή στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.