Στους πολίτες απευθύνεται ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος,  μέσω μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ότι αφορά την ένταξη ολόκληρης της Κορινθίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ”Βαθύ κόκκινο” από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου και ώρα 06:00 έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα ισχύσουν στον Δήμο μας, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού όσο και στη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων καθώς οι επόμενες 14 μέρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της πορείας του ιού και δεν επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμός.

Οι αλλαγές που ισχύουν για το δήμο Κορινθίων είναι:

  1. Αναστολή λειτουργίας ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδωνκαι βαθμίδων εκπαίδευσης (τα μαθήματα θα γίνονται όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας), εξαιρουμένης της ειδικής Αγωγής.

2. Αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων ( αναιρείται η επιλογή του click away), κομμωτηρίων, κέντρων περιποίησης.

3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (έγινε αναπροσαρμογή)

4. Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

5. Αναστολή λειτουργίας αθλητικών χώρων

6. Αναστολή τέλεσης μυστηρίων πλην κηδειών

Προσοχή: Αναπροσαρμόζονται οι κωδικοί 2,3 και 6 στις επιλογές μετακίνησης με sms:

Στον κωδικό 2 οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τα ψώνια τους σε κατάστημα εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία τους. Το ίδιο ισχύει και για την μετάβαση τους σε τραπεζικό κατάστημα.
Στον κωδικό 6 η άσκηση δεν θα περιλαμβάνει χρήση αυτοκινήτου, θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.
Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα πλέον θα ζητούν επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα εντατικοποιηθούν.

Δείτε αναλυτικά το μήνυμα, του Δημάρχου:

”Ο Δήμαρχος Κορινθίων για ακόμα μια φορά καλεί τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. Η υφιστάμενη κατάσταση δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό. Αυτές οι 14 ημέρες είναι οι κρισιμότερες από την αρχή της πανδημίας. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα”.

⛔Σε επίπεδο πολύ αυξημένης επιτήρησης (βαθύ κόκκινο) από αύριο ολόκληρη η Κορινθία

?Την ένταξη του νομού Κορινθίας…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Κορινθίων στις Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Πηγή photo: Facebook –
Δήμος Κορινθίων
(Δήμος Κορινθίων)