«Μπαρούτι» μύρισε… η αίθουσα των δικαστηρίων Ναυπλίου, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός έναντι του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου. Ο κ. Ορφανός κατηγόρησε τον Κ. Κωστούρο ότι πετούσε επανειλημμένα περιττώματα έξω από το σπίτι του, γεγονός που έχει παραδεχθεί ο κατηγορούμενος. 

Στο δικαστήριο από νωρίς το πρωί, μαζεύτηκαν υποψήφιοι της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του κ. Ορφανού, ο οποίος παρίστατο μαζί με τους τρεις συνηγόρους του. Μάλιστα, κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν από την πλευρά του… καθώς ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας που υπερασπίζεται τον κ. Κωστούρο έθεσε ένα ερώτημα στον μάρτυρα που τον εκνεύρισε και άρχισε να φωνάζει και να χτυπάει με το χέρι του, το έδρανο. Ταυτόχρονα άρχισαν να φωνάζουν και οι παρευρισκόμενοι, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να ζητήσει την διακοπή της διαδικασίας για λίγα λεπτά ενώ παρενέβη και Αστυνομικός…

Όταν ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία, ο πρόεδρος ζήτησε να μην υπάρχουν όρθιοι εντός της αίθουσας και σε νέα ερώτηση που έθεσε στον μάρτυρα, ο κ. Κούγιας… ένας υποψήφιος της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» φώναξε έντονα από την θέση του απευθυνόμενος προς το πρόεδρο του Δικαστηρίου και προς τον ποινικολόγο. Τότε, ο πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνση και των καθήμενων, με την συζήτηση να συνεχίζεται μόνο με την παρουσία των δικηγόρων και του μάρτυρα, καθώς και ισχυρής αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε την είσοδο της αίθουσας.

Τελικά η διαδικασία που ξεκίνησε στις 11:30 ολοκληρώθηκε στις 13:30 και η απόφαση θα βγει τις επόμενες ημέρες ενώ έως τότε, ισχύει η προσωρινή που απαγορεύει στον κ. Κωστούρο να πλησιάζει την οικία του Δ. Ορφανού σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων.

Αφού τελείωσε η διαδικασία, ο κ. Κούγιας έκανε δηλώσεις και μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς της παράταξης του κ. Ορφανού. Επίσης, τόνισε ότι αντικείμενο της δίκης ήταν να συμπεράνουμε αν από τη συμπεριφορά του κ. Κωστούρου, που συνίσταται στο ότι πέταξε ένα γλαστράκι από αυτά που αγοράζουμε στα παιδάκια, ένα πλαστικό ποτήρι του καφέ έξω από την πόρτα του κ. υποψηφίου δημάρχου, κάτι αποφάγια σκύλων και κάτι σάπια φρούτα και αυτό όπως σημείωσε, έγινε 16 φορές, θα ετίθετο σε κίνδυνο η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία του κ. Ορφανού. Ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι μόνο από τον μάρτυρά του, όλο αυτό κατέρρευσε, καθώς δεν τόλμησε να πει ότι έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του υποψηφίου δημάρχου. Όπως είπε δεν έχει γίνει καμία μήνυση και το δικαστήριο σήμερα αφορούσε τα ασφαλιστικά μέτρα ενώ τέλος, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχετικά με το πως… ο πρόεδρος επέστρεψε να παραβρίσκονται στον χώρο άνθρωποι κατωτέρου επιπέδου, κρατώντας φραπέδες στα χέρια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα δήλωσε ο κ. Κούγιας:

 

Με πληροφορίες από: Argolida24/protothema.gr/argolikeseidhseis.gr

Tags :