«Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι φέτος διαφορετικά, δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε όπως τις άλλες χρονιές. Γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα… οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ενημέρωση για τα μέτρα που θα ισχύσουν τις μέρες των εορτών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης τόνισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ στις γιορτές, με μοναδική εξαίρεση… τους εντατικούς ελέγχους των Αρχών. Επισήμανε ότι φέτος τα παιδιά δεν θα βγουν στις γειτονιές για τα κάλαντα!

Τέλος, υπενθύμισε ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων με έως 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 άτομα στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει η προσοχή όλων των πολιτών, στο αν βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας και δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν δεν δείξουν όλοι την απαραίτητη προσοχή.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση στο video που ακολουθεί: