Έχεις ολοκληρώσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σου… όμως κάτι σου φαίνεται ότι λείπει από το παραμυθένιο σκηνικό και δεν μπορείς να εντοπίσεις τι είναι αυτό; Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε! Αυτό που λείπει είναι το παραδοσιακό στεφάνι και λείπει από την εξώπορτα!

Ίσως είναι ένα από τα στοιχεία του στολισμού, που δεν θα επιτρεπόταν να ξεχάσεις αφού η ύπαρξή του ξεκινά από τον 16ο με 17ο αιώνα και δεν έχει να κάνει μόνο με την διακόσμηση. Η συμβολική του αξία είναι μεγάλη, αν λάβουμε υπόψη ότι τότε όλοι οι χριστιανοί κρεμούσαν ένα στεφάνι στην πόρτα τους, ως ένδειξη εορτασμού της γέννησης του Χριστού!

Οι συμβολισμοί του είναι πολλοί και αφορούν το σχήμα και τα υλικά κατασκευής του. Το στρογγυλό του σχήμα συμβολίζει την αιωνιότητα και τα κουκουνάρια, τα ρόδια, το έλατο και το γκι που παραδοσιακά το πλαισιώνουν συμβολίζουν την αφθονία, την γονιμότητα, την δύναμη και την αγάπη! Ότι δηλαδή χρειάζεται κάθε σπιτικό!

Στην σημερινή εποχή, μπορείς να το κρεμάσεις σε πόρτες εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού, στο τζάκι, ακόμα και να το χρησιμοποιήσεις ως κηροπήγιο πάνω στο γιορτινό τραπέζι! Στην αγορά υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα, αν όμως η φαντασία σου δεν καλύπτεται από αυτές τότε τόλμησε να δημιουργήσεις το δικό στεφάνι, φτιαγμένο από τα χεράκια σου και από την καρδιά σου!

Και αν θες αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσεις βασιλικά… και να νιώσεις ”σύγχρονη βασίλισσα”… ξεκίνα από το στεφάνι!

Πως θα σου φαινόταν να κρεμάσεις στο δικό σου… ”παλάτι”, το στεφάνι που έχει κρεμάσει η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας στο Παλάτι του Buckingham! Σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι κηπουροί του παλατιού… με το tutorial που δημοσίευσαν στον επίσημο λογαριασμό του instagram και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Θέλοντας να δώσουν μία πινελιά από την φύση στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του παλατιού, χρησιμοποίησαν πρασινάδες, αποξηραμένους καρπούς και μπαχαρικά… δημιουργώντας ένα γιορτινό και φυσικό αποτέλεσμα!

 

Υλικά κατασκευής:

  1. Ένα χάλκινι στεφάνι – μπορείς να το αντικαταστήσεις με σφουγγάρι moss
  2. Βρύα
  3. Έλατο, ου και γκι
  4. αποξηραμένα μήλα, λωτούς,ψαλίδι κουκουνάρια
  5. Στικ κανέλλας
  6. Ψαλιδι
  7. Σύρμα ανθοπωλείου
  8. Κόκκινη βελούδινη κορδέλα

Ακολούθησε τα βήματα που θα δεις στο video και πέρνα τα πιο ”ευγενικά” Χριστούγεννα!