Εκατοντάδες αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, στη Θεσσαλία ενώ πολλά από αυτά έχουν αχρηστευθεί σε τέτοιο βαθμό που η επισκευή τους είναι ασύμφορη καταλήγοντας σε ανταλλακτικά. Αυτά με τις μικρότερες ζημιές ενδεχομένως να επισκευάζονται και οι ιδιοκτήτες τους να συνεχίσουν να τα οδηγούν ενώ κάποιοι τα πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές σε επιτήδειους, οι οποίοι με τη σειρά τους… τα μεταπωλούν ως «καλά μεταχειρισμένα».

Αλλοίμονο στον άτυχο που θα πέσει πάνω σε ένα τέτοιο μεταχειρισμένο όταν φυσικά ο έμπορος δεν θα τον έχει ενημερώσει καν για το ιστορικό του αυτοκινήτου. Κάτι ανάλογο έχει εντοπιστεί και από ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες αποζημιώνουν – αγοράζουν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα και τα διοχετεύουν σε τέτοιους εμπόρους – επισκευαστές, οι οποίοι τα ρίχνουν στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Καλό θα είναι, λοιπόν, αν σκέπτεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσα στους επόμενους μήνες, να ρίξετε μια ματιά στο ιστορικό του αυτοκινήτου ενώ ταυτόχρονα, ο μηχανικός σας καλό θα είναι να τσεκάρει εξονυχιστικά σημεία που μπορούν να έχουν υγρασία και που να μαρτυρούν την κατάσταση ενός αυτοκινήτου που έχει μπει νερό.

Με πληροφορίες από newsauto.gr

 

Tags :