Φρίκη προκάλεσε η εικόνα από νεκρά αρνιά και γδαρμένες προβιές στους κατοίκους της Παιανίας, συγκεκριμένα δίπλα από το μουσείο λαϊκής και σύγχρονης τέχνης, Βορρέ.

Η δυσοσμία οδήγησε τους κατοίκους στο σημείο όπου 11 αρνιά σφαγμένα και προβιές είχαν πεταχτεί σε έναν λάκκο, δίπλα σε ένα κυκλικό σχέδιο. Μάλιστα, οι κάτοικοι αρχικά μπέρδεψαν αυτό που είδαν με παγανιστικό σύμβολο και θεώρησαν ότι κάποιοι είχαν τελέσει σατανιστική τελετή . Έντρομοι έβγαλαν φωτογραφίες και απευθύνθηκαν στις Αρχές όπου κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά τους, κατά την επιστροφή τους από το σχολείο, αντίκρισαν το αποκρουστικό θέαμα με αποτέλεσμα να τρομάξουν.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπεύθυνους του μουσείου Βορρέ, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι επρόκειτο για μια performance του Δημήτρη Αλειθινού, ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων διεθνώς. Ο καλλιτέχνης, ζήτησε από το μουσείο να του διατεθεί ένας χώρος για μια performance που έχει να κάνει με την ωμότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα. Το σκηνικό και η όλη διαδικασία διήρκησε δυο ώρες ενώ τα αρνιά όπως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι δεν σφαγιάστηκαν αλλά αγοράστηκαν από κρεοπωλείο και παρουσίασαν το σχετικό τιμολόγιο, αγοράς 152,550 κιλών κρέατος έναντι 1.523, 78 ευρώ. Όσον για τις γδαρμένες προβιές, αυτές αγοράστηκαν από βυρσοδεψείο στην περιοχή του Βοτανικού έναντι 178, 56 ευρώ.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Tags :