Από όλα είχε ο ”μπαξές” εγκληματικής οργάνωσης στα Μέγαρα, των οποίων μέλη ήταν Ρομά.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (22/2) το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων και της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν τρείς Ρομά, ηλικίας 52,30 και 26 ετών οι οποίοι ”πουλούσαν” προστασία σε άλλους Ρομά σε οικισμό της περιοχής με σκοπό το παράνομο χρήμα.

Μέλη στην οργάνωση είναι άλλα δέκα άτομα, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται σε φυλακές της χώρας για εκβιάσεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, αρπαγή ανηλίκου, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα βιασμού, ληστεία, ρευματοκλοπή, τοκογλυφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες είχαν συστήσει και ενταχθεί στην οργάνωση τον τελευταίο χρόνο και αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, οι οποίοι ήταν κυρίως άτομα του οικισμού ευάλωτα και αδύναμα να αντισταθούν τους ζητούσαν χρήματα για να τους ”προστατεύσου”. Εάν δεν δέχονταν την προστασία τους τότε απειλούσαν τόσο τους ίδιους όσο και την οικογένειά τους. Μάλιστα οι απειλές συνοδευόντουσαν με χρήση όπλου ή σωματικής βίας προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν και να επιτύχουν το στόχο τους. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σκληρότητάς τους, αποτελούσε το γεγονός ότι άρπαζαν τα παιδιά των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος που συνελήφθη, είχε αποπειραθεί να βιάσει άτομο μέσα στον οικισμό με την απειλή όπλου, το οποίο όμως κατάφερε να διαφύγει.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής δεκαπέντε περιπτώσεις τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων ενώ μετά από έρευνα στην κατοχή και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, 18 φυσίγγια, 4 κάλυκες και 10 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες τα Μέγαρα μετατράπηκαν σε Φαρ Ουεστ καθώς τα βράδια έπεφταν πυροβολισμοί που ακούγονταν από τον οικισμό και είχαν σπείρει πανικό και τρόμο στους κατοίκους.

Τώρα: Έπεσαν πυροβολισμοί σε καταυλισμό στα Μέγαρα (Βίντεο)

Tags :