Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τα όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ”Καλημέρα”. Διευκρίνισε ότι όλες οι δραστηριότητες που αναστέλλονται αυτή την εβδομάδα επανέρχονται στις 11 Ιανουαρίου και ότι τα αιφνίδια σκληρά μέτρα που πάρθηκαν για μία εβδομάδα έχουν ως σκοπό να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, καθώς έτσι οι ειδικοί θα γνωρίζουν εάν η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

Επίσης τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Όπως σημείωσε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα.

Σε ότι αφορά το θέμα του ανασχηματισμού, αρκέστηκε στο σχόλιο πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός.