Η Εύβοια δοκιμάστηκε και αυτή από τη μανία της φύσης καθώς, δέχτηκε τεράστιες ποσότητες νερού που είχε ως αποτέλεσμα εγκλωβισμούς ανθρώπων και καταστροφές σπιτιών και επιχειρήσεων.

Σήμερα το πρωί, ένας οδηγός έκπληκτος αντίκρυσε μια βάρκα στη μέση του δρόμου, η οποία παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα και τα ορμητικά νερά και από τη θάλασσα κατέληξε στη στεριά… κατεστραμμένη.

Εχθές το βράδυ, στο Ασμήνι Αρτεμισίου, το ποτάμι υπερχείλισε και ο δρόμος Αβγαριά προς Ιστιαία, κόπηκε από πτώσεις δέντρων ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις πολιτών, από διάφορες περιοχές, του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού για απεγκλωβισμούς. Ενδεικτικό είναι ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα, ενώ τις τελευταίες 6 ώρες που βρέχει ακατάπαυστα έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 150 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, το πρωί ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο στα όρια του Δήμου καθώς προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής ενώ όπως τόνισε τα ακραία φαινόμενα συνεχίζονται με την ίδια σφοδρότητα.

Με πληροφορίες από eviathema.gr

Tags :