Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι γιορτή μελαγχολίας… πόσο μάλλον την φετινή χρονιά, που πρέπει να τα γιορτάσουμε σε μία από τις πιο δύσκολες και αγχωτικές περιόδους! Τα δώρα, τα ταξίδια, τα παρτυ, οι κοινωνικές επαφές… ανήκουν στο παρελθόν. Και το αίσθημα της μοναξιάς έρχεται στο παρόν και γίνεται ολοένα και πιο έντονο… καθώς η προσδοκία, στο να ζήσουμε το όνειρο των Χριστουγέννων απομακρύνεται όλο και περισσότερο!

Και πως να μην συμβεί αυτό αφού σε βρίσκει ξαπλωμένη στον καναπέ… με τις πιτζάμες να αναρωτιέσαι τι δώρο θα κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες! Και ”περπατώντας” ανάμεσα σε αυτές τις σκέψεις… το απλανές βλέμμα σου πέφτει στις κάλτσες που φοράς και σε πιάνει κατάθλιψη, καθώς βλέπεις πως φοράς δυο διαφορετικές που με κάποιον μυστήριο τρόπο… τα ταίρια τους, έχουν χαθεί. Χωρίς ταίρι αυτές… χωρίς ταίρι κι εσύ! Και ναι. υποφέρεις και εσύ όπως και αυτές από μοναξιά! Υποφέρεις από το ”σύνδρομο της κάλτσας”… γιατί όπως αυτές έτσι κι εσύ ”φτιαχτήκατε” για να είστε ζευγάρι!

Μήπως πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις με άλλο μάτι τις κάλτσες και να τους δώσεις την αξία που θα έπρεπε και ταυτόχρονα να δώσεις αξία και σε εσένα που τις φοράς;

Μην ξεχνάς ότι ένα ζευγάρι κάλτσες εκτός από πρακτικές στην καθημερινότητα όλου του χρόνου, τα Χριστούγεννα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακόσμηση και στον συμβολισμό τους! Δεν υπάρχει τζάκι που να μην κρέμεται μία κάλτσα, η οποία θα περιμένει την έκπληξη του Άη-Βασίλη.

Και αν δεν υπάρχει τζάκι σίγουρα θα βρουν την θέση τους μέσα στο σπίτι… στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, όπου και αν τις κρεμάσεις  το παραμύθι των Χριστουγέννων θα σε βρει και… που ξέρεις ίσως σε βρει και το ταίρι σου!  Μην ξεχνάς ότι το έθιμο συνδέεται με τον Άγιο Νικόλαο και την ιστορία του… καθώς ήταν αυτός που γέμισε τις κάλτσες τριών ορφανών κοριτσιών που στέγνωναν μπροστά στην φωτιά… με χρυσό! Ο πατέρας τους ήταν πολύ φτωχός, έτσι όταν ήρθε ο καιρός να παντρευτούν οι κόρες του, δεν έβρισκαν συζύγους γιατί δεν είχαν προίκα. Με το δώρο όμως του Αγίου Νικολάου το θαύμα έγινε και οι κόρες ζήσανε… αυτές καλά και εμείς καλύτερα!

Ξεκίνα λοιπόν από το κρέμασμα της κάλτσας όπως ορίζει το έθιμο και πήγαινέ το ένα βήμα παραπέρα! Επέλεξε φέτος να κάνεις σε όσους αγαπάς δώρο από ένα ζευγάρι… με την ελπίδα μαζί, να τους δώσεις την αγάπη που τους λείπει και να μην αισθάνεται κανείς μόνος! Και μην σου περνά από το μυαλό ότι θα θεωρηθείς τσιγκούνα…  αν ανατρέξεις πολλά χρόνια πίσω θα δεις ότι το πιο φθηνό αξεσουάρ της εμφάνισής μας, ήταν σύμβολο πλούτου, γι’ αυτό και τις φορούσαν μόνο ευγενείς και αριστοκράτες!

Άσε που θα δείξεις σε όλους πόσο in fashion είσαι καθώς είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν και αποκτούν τεράστια στιλιστική δύναμη,  αφού μπορούν να μετατρέψουν ένα αδιάφορο σύνολο σε ενημερωμένο…

Δεν έχεις παρά να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχα σχέδια το φετινό δώρο των εορτών, για εσένα και για τους αγαπημένους σου… ώστε να ζήσεις τα πιο ζεστά και προστατευμένα Χριστούγεννα!

 

Και αν είσαι από τους τις τολμηρές… μάζεψε όλες τις παλιές ασήμαντες κάλτσες σου και κάντες σημαντικές… δίνοντάς τους μορφή μάσκας, κερδίζοντας εορταστική όψη, διασκέδαση και προστασία!

Καλά Χριστούγεννα!!!

Πηγή photo- instagram: Fashion_scarlett, 21puroamor

Tags :