Ζούμε στα χρόνια της σεξουαλικής απελευθέρωσης και πιο συγκεκριμένα της ολικής ελευθερίας του sex, που σημαίνει γυναίκες-άντρες έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία απελευθέρωσης και υποχρεώσεων, δίνοντας προτεραιότητα αποκλειστικά και μόνο στα δικά τους θέλω και ανάγκες. Ένα από τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου, το sex, σύμφωνα με έρευνες έχει τόση δύναμη που επηρεάζει ακόμα και την εξέλιξη του πολιτισμού. Όταν δε, ένας πολιτισμός υιοθετεί την ολική ελευθερία, με μαθηματική ακρίβεια καταρρέει μετά το πέρας τριών γενεών. Άρα αναμφισβήτητα έχουμε αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτισμού και σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Σίγουρα όλοι σας έχετε βρεθεί κάποια στιγμή σε φιλικές παρέες, όπου ζευγάρια όχι μόνο παρουσιάζουν την ερωτική τους ζωή ως την ιδανική, αλλά πλέκουν ύμνους και εγκώμια για τις σεξουαλικές επιδόσεις του συντρόφου τους! Και εσείς νιώθετε άβολα και απλά προσποιείστε ότι όχι μόνο πιστεύετε τα όσα εξιστορούν αλλά και ότι τα βιώνετε και εσείς αντίστοιχα στον γάμο σας.

Και εκείνη την στιγμή ξέρετε όλοι ποιο είναι το “κοινό μυστικό“! Ξέρετε όλοι, ότι σήμερα τα διαζύγια είναι λιγότερα από τους “νεκρούς γάμους“, αλλά αρνείστε να παραδεχτείτε την αλήθεια, ότι είστε και εσείς πρωταγωνιστές σε έναν τέτοιου τύπου γάμο και παραμένετε εκεί παίζοντας τον ρόλο του ευτυχισμένου-ης συζύγου, γιατί σας βολεύει και το βασικότερο, για το τι θα πει ο κόσμος! Και επιτρέπεις στον εαυτό σου να στερείται την απόλαυση, την χαρά, την τρυφερότητα, τον σεβασμό… σβήνοντας κάθε αίσθησή σας… όπως σβήνει… η ερωτική φλόγα στον γάμο σας…

Έτσι το sex, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και εσείς ζείτε αγκαλιά με την μιζέρια, την δυστυχία, την προσβολή, την ενοχή, την ζήλια, την κτητικότητα, το αίσθημα κατωτερότητας…πέφτοντας θύμα της πιο ύπουλης κακοποίησης από τον σύντροφό σας!
Ο ίδιος, ο σύντροφος είναι αυτός που κάνει κατάχρηση εξουσίας στον γάμο σας και με αυτόν τον τρόπο, σας τιμωρεί και σας πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον ρόλο του φύλου σας. Και εσείς, υπομένετε αυτή την παρακμή… ως ότου έρθει η κατάρρευση του γάμου…όπως ακριβώς έρχεται και η κατάρρευση του πολιτισμού. Γιατί πολιτισμός χωρίς αξίες όπως είναι η οικογένεια, δεν έχει γερές βάσεις… ούτε εξέλιξη!

Τελικά κάθε πότε πρέπει να κάνουμε sex,μέσα στον γάμο και πόσο είναι αρκετό, ώστε να μην ακούσουμε “καμπανάκια” να ηχούν στα αυτιά μας, ότι κάτι δεν πάει καλά;
Αυτό εξαρτάται από την σχέση και τις ανάγκες της, από το πόσο σας ενδιαφέρει η φροντίδα της και από τα αν τη θεωρείται “δεδομένη”. Να θυμάστε πάντα…οι σχέσεις αλλάζουν, όταν αλλάζουν οι άνθρωποι!

ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ ΟΤΙ ΦΛΕΡΤΑΡΕΤΕ Ή ΒΙΩΝΕΤΕ ΈΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΓΑΜΟ

#1. Πολλά χρόνια σχέσης!
#2. Νιώθετε πιο πολύ συγκάτοικοι παρά σύντροφοι!
#3. Δεν αισθάνεστε άνετα να μιλάτε για sex!
#4. Δεν υπάρχει χρόνος. Τον αφιερώνετε όλο στα παιδιά και τις καθημερινές υποχρεώσεις!
#5. Δεν αγγίζετε ο ένας τον άλλον, δεν ανταλλάσσετε φιλιά!
#6. Σταματάτε το μεταξύ σας, φλερτ!
#7. Βρίσκετε δικαιολογίες, ώστε να αποφύγετε το sex!
#8. Ο σύντροφός σας κοροϊδεύει, για τις ορμές σας!
#9. Έχετε παράλογες απαιτήσεις στο sex!
#10. Επώδυνο sex,λόγω οργανικού προβλήματος!
#11. Γυναικολογικό ή ανδρολογικό πρόβλημα!
#12. Ψυχολογικό πρόβλημα!

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ:

► Παραδεχτείτε και οι δύο σύντροφοι το πρόβλημα.
► Δείξτε ενδιαφέρον για το πρόβλημα, χωρίς κριτική και επίθεση.
► Εκφραστείτε και μοιραστείτε σκέψεις και συναισθήματα, με ειλικρίνεια.
► Βελτιώστε την επικοινωνία σας.
► Κάντε προσπάθειες αναζωογόνησης της σχέσης.
► Κάντε κοινά σχέδια για το μέλλον, θέτοντας κοινούς στόχους και αποκτήστε κοινά ενδιαφέροντα.
► Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση.
► Γελάστε
► Φλερτάρετε
► Κλείστε ραντεβού
► Κάντε εκπλήξεις
► Μην κοιμάστε τσακωμένοι
► Κλείστε κινητά, τηλεόραση, υπολογιστές στην κρεβατοκάμαρα.
► Ζητήστε την βοήθεια γυναικολόγου ή ανδρολόγου, αν το πρόβλημα είναι οργανικό ή ενός ψυχολόγου-σεξολόγου, αν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό.

ΘΥΜΗΣΟΥ: Όσο πιο έγκαιρα αποδεχτείτε το πρόβλημα και απευθυνθείτε στους ειδικούς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να το ξεπεράσετε και να σώσετε τον γάμο σας!

Tags :