Ένας ιδιοκτήτης Ferrari υποστηρίζει ότι κινδύνεψε η ζωή του… από σοβαρό ελάττωμα στα φρένα, του αυτοκινήτου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης, Iliya Nechev το 2020 αγόρασε την 458 Italia και όπως υποστηρίζει αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα από την πρώτη μέρα. Όπως περιγράφει στην αγωγή που κατέθεσε κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, έτρεχε σε μία κατηφόρα με σχεδόν 90χλμ./ώρα και πάνω σε στροφή 90 μοιρών, πάτησε φρένο όμως το όχημα δεν ελάττωσε καθόλου και το πεντάλ ήταν σκληρό. Όταν επικοινώνησε με την εταιρία, ο υπάλληλος του είπε πως ήταν απόλυτα «φυσιολογικό».

Η Ferrari εξέδωσε αρχικά ανάκληση τον Οκτώβριο του 2021 για τις 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale Aperta, 458 Spider, 488 GTB και 488 Spider. Η εταιρεία ανακάλυψε ότι το υγρό φρένων μπορεί να διαρρεύσει από το σύστημα και να προκαλέσει μερική ή πλήρη απώλεια της ισχύος πέδησης αλλά εκείνη τη στιγμή, η Ferrari δεν γνώριζε την αιτία του προβλήματος. Η εταιρεία εξέδωσε μια δεύτερη ανάκληση στα μέσα του 2022 για απώλεια της λειτουργίας των φρένων που επηρέασε περισσότερα από 23.000 αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 2005 και έπειτα. Η ανάκληση προσδιόρισε ένα ελαττωματικό καπάκι του δοχείου υγρού φρένων ως τον ένοχο της διαρροής, με στόχο την επίλυση του προβλήματος με την αντικατάσταση του καπακιού.

Παρ’ όλα αυτά, ο Nechev ισχυρίζεται ότι η Ferrari δεν ενημέρωσε επαρκώς τους πελάτες για την πλήρη φύση του ελαττώματος και η αγωγή υποστηρίζει ότι η Ferrari είτε πούλησε άμεσα είτε επωφελήθηκε (εν γνώση της) από την πώληση “χιλιάδων αυτοκινήτων που περιείχαν αυτό το απειλητικό για τη ζωή ελάττωμα”. Εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία, ο προμηθευτής εξαρτημάτων φρένων της Ferrari, η Robert Bosch GmbH, καταγγέλλεται στην ίδια αγωγή.

Με πληροφορίες από zougla.gr

Tags :