Εικόνες νεκρών βιζόν που επανεμφανίστηκαν από τον ομαδικό τάφο όπου ενταφιάστηκαν μετά την μαζική θανάτωσή τους λόγω κορωνοϊού, έδειξε η τηλεόραση της Δανίας!

Συγκεκριμένα, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός DR έδειξε εικόνες από ορδές σφαγιασμένων ζώων που βρέθηκαν έξω από το χώρο μαζικής ταφής τους στο βορειοδυτικό τμήμα της στρατιωτικής εκπαίδευσης του Holstebro. Τα νεκρά ζώα περιεγράφηκαν ως «βιζόν- ζόμπι» που αναδύονται από τον τάφο για να πάρουν εκδίκηση, αφού η κυβέρνηση θανάτωσε περίπου 15 – 17 εκατομμύρια ζώα αυτό το μήνα.

Ωστόσο, η επανεμφάνιση των νεκρών ζώων είναι απολύτως φυσική, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Τα αέρια σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης, η οποία αναγκάζει τα σώματα να διογκωθούν λίγο και στις χειρότερες περιπτώσεις, βγαίνουν από το έδαφος», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Thomas Kristensen, σύμφωνα με το RT.

Ο Κρίστενσεν είπε ότι τα βιζόν εμφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας, αλλά αυτό είχε συμβεί και στο παρελθόν. Οι αρχές προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα τοποθετώντας περισσότερο χώμα πάνω στα νεκρά ζώα, ωστόσο, ένα μέτρο εδάφους αποδείχθηκε ανεπαρκές για να τα συγκρατήσει στο βάθος. Σύμφωνα με τον DR, τα βιζόν θα είναι τώρα θαμμένα κάτω από 2,5 μέτρα (6,5 πόδια) εδάφους αντί για ένα.

Η κυβέρνηση διέταξε τη μαζική σφαγή των βιζόν αφού εντοπίστηκε στον οργανισμό τους μια μεταλλαγμένη εκδοχή του κορωναϊού. Ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen αργότερα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε νομική εξουσία να εκδώσει μια τέτοια εντολή και ζήτησε συγγνώμη.

Πηγή: zougla.gr