Μία γυναίκα 102 ετών από την Νέα Υόρκη, η Angelina Friedman κατάφερε να νικήσει τον φονικό ιό, covid 19 όχι μία αλλά δύο φορές και να δώσει ένα σπουδαίο μάθημα σε όλους μας, ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς αλλά να πολεμάς και να έχεις θέληση για ζωή… όποια δεκαετία της ζωής σου και αν διανύεις.

Η Angelina ζει στο Κέντρο αποκατάστασης και νοσηλευτικής North Westchester, έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ακοής της και της όρασή της. Χτυπήθηκε πρώτη φορά από τον κορονοϊό τον Μάρτιο, όταν πήγε σε κλινική  για μια μικρή επέμβαση στα πόδια και προς έκπληξη όλων διαπιστώθηκε ότι είναι θετική καθώς δεν είχε συμπτώματα. Στη συνέχεια παρουσίασε για 10 μέρες μόνο, πυρετό χωρίς άλλο σύμπτωμα ως ότου ανάρρωσε. Τον Οκτώβριο όμως ξαναβρέθηκε θετική, αυτή τη φορά με συμπτώματα πυρετού, βήχα και λήθαργου. Κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει όμως η θέλησή της για ζωή τους διέψευσε όλους!

Η Angelina Friedman,έχει μία ζωή που πραγματικά θα μπορούσε να γίνει ταινία! Η ιστορία της ξεκινά τον Οκτώβριο του 1918, με την γέννησή της σε ένα επιβατηγό πλοίο που μετέφερε μετανάστες από την Ιταλία στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο χτύπημα της μοίρας ήρθε με τον θάνατο της μητέρας της κατά τον τοκετό. Η Angelina φάνηκε από τότε ότι ήταν αήττητη καθώς τότε η πανδημία της ισπανικής γρίπης… θέριζε. Παρολ’ αυτά κατάφερε να επιβιώσει με την βοήθεια των δυο αδελφών της και πολύ αργότερα μαζί με τα 10 αδέρφια της συνάντησαν τον πατέρα της και έζησαν όλοι μαζί στην Αμερική. Παντρεύτηκε τον Harold Friedman, όμως η μοίρα θέλησε να την χτυπήσει για άλλη μία φορά αφού νόσησαν και οι δύο από καρκίνο. Η Angelina ήταν η μόνη που τα κατάφερε. Καθ’ ‘όλη τη ζωή της επέζησε επίσης, από εσωτερική αιμορραγία και σήψη, όπως αφηγείται η κόρη της Joanna Merola στο WPIX-TV.

Σήμερα ευτυχισμένη και υγιής απολαμβάνει εκτός από τον τίτλο Prom Queen που της δόθηκε στο κέντρο αποκατάστασης και την αγαπημένη της δραστηριότητα, το βελονάκι… συνεχίζοντας να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους!

ΠΗΓΗ:edition.cnn.com