Απίστευτο και όμως αληθινό… η τύχη πραγματικά έπεσε στο κεφάλι ενός 33χρονου άντρα από την Ινδονησία, αφού ένας μετεωρίτης που έπεσε στο σπίτι του πουλήθηκε σε Αμερικανό συλλέκτη ,για μια μικρή περιουσία.
Ο Josua Hutagalung , μπορεί να ευχαριστεί την μοίρα καθώς εκεί που καθημερινά κατασκεύασε φέρετρα… για να ζήσει την οικογένειά του, ξαφνικά βρέθηκε με 1,4 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 1,57 εκατομμύρια ευρώ)!
Το συμβάν έλαβε χώρα στο Kolang, ένα μικρό χωριό στη βόρεια Σουμάτρα όπου την  ώρα που ο Josua βρισκόταν έξω από το σπίτι του και δούλευε, άκουσε έναν δυνατό ήχο και κάτι να χτυπά την οροφή του σπιτιού του. Έσπευσε να δεί τι συνέβη και διαπίστωσε ότι μία πέτρα σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου, είχε τρυπήσει την οροφή του σπιτιού του και είχε βυθιστεί στο έδαφος. Όταν σήκωσε την πέτρα ήταν «ακόμα ζεστή».

Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς μετεωρίτες που ανακαλύφθηκαν ποτέ, καθώς αφορά μία σπάνια ποικιλία ανθρακούχου χονδρίτη και χρονολογείται 4,5 δισεκατομμύρια ετών.

Ο μετεωρίτης είναι τώρα στα χέρια του Κέντρου Μετεωριτικών Σπουδών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, καθώς ο αγοραστής είναι ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας, Jared Collins.

Με τα χρήματα που κέρδισε, ο Josua Hutagalung αποφάσισε να χτίσει μια νέα εκκλησία στο Kolang, καθώς πιστεύει ότι αυτός ο μετεωρίτης είναι ένα σημάδι από τον ουρανό που του δείχνει ότι ένα από τα όνειρά του… θα πραγματοποιηθεί! Και αυτό είναι να αποκτήσει μία κόρη, αφού ήδη έχει 3 αγόρια.

ΠΗΓΗ: CAPITAL