Μετά την Pfizer, έρχεται η φαρμακευτική εταιρεία Moderna να ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού είναι 94,5% αποτελεσματικό όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Moderna βασίστηκε σε 95 λοιμώξεις μεταξύ των συμμετεχόντων στη δοκιμή που έλαβαν είτε εικονικό φάρμακο είτε το εμβόλιο. Από αυτές, μόνο πέντε μολύνσεις εμφανίστηκαν σε εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις σε απόσταση 28 ημερών. Ένα βασικό πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna είναι ότι δεν χρειάζεται εξαιρετικά κρύο χώρο αποθήκευσης όπως αυτό της Pfizer, καθιστώντας ευκολότερη τη διανομή. Η Moderna αναμένει ότι θα είναι σταθερό σε τυπικές θερμοκρασίες ψυγείου από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου (36 έως 48 ° F) για 30 ημέρες και μπορεί να αποθηκευτεί για έως και 6 μήνες στους -20 βαθμούς Κελσίου. Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποσταλεί και να αποθηκευτεί στους -70 βαθμούς Κελσίου. Σε τυπικές θερμοκρασίες ψυγείου, μπορεί να αποθηκευτεί για έως και πέντε ημέρες.

Τα δεδομένα από τη δοκιμή 30.000 συμμετεχόντων έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο απέτρεψε περιπτώσεις σοβαρής COVID-19, μια ερώτηση που παραμένει αναπάντητη ακόμη με το εμβόλιο της Pfizer. Από τις 95 περιπτώσεις στη δοκιμή της Moderna, οι 11 ήταν σοβαρές και όλες σημειώθηκαν μεταξύ εθελοντών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Η Moderna, αναμένεται να παράγει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, ενώ αρκετά εκατομμύρια έχουν ήδη παραχθεί και είναι έτοιμη να τα διαθέσει εάν λάβει άδεια από την FDA.

ΠΗΓΗ: enikos.gr