Ο κορονοϊός από ότι φαίνεται ”τιμώρησε” τον βρετανό serial killer, Πίτερ Σάτκλιφ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, ο Σάτκλιφ πέθανε στις 13/11 σε ηλικία 74 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα αρνούμενος να του χορηγηθεί θεραπεία κατά του Covid-19.

«Ο Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ» όπως ήταν ευρέως γνωστός, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και είχε καταδικαστεί το 1981 σε 20 φορές ισόβια αφού ομολόγησε την ενοχή του για 13 ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας. Διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια, οπότε και πέρασε τρεις δεκαετίες στο Νοσοκομείο Μπρόουντμουρ πριν μεταφερθεί στη φυλακή Φράνκλαντ του Ντάραμ το 2016.

Σοκ και τρόμο είχε προκαλέσει η δράση του στις περιοχές της βόρειας Αγγλίας, καθώς ο πρώην οδηγός φορτηγού από το Μπράντφορντ θεωρώντας ότι βρισκόταν σε ”αποστολή από τον θεό” δολοφονούσε εκδιδόμενες γυναίκες και στην συνέχεια τις ακρωτηρίαζε. Τα φονικά όπλα που χρησιμοποιούσε ήταν ένα σφυρί, ένα κατσαβίδι και ένα μαχαίρι. Η αστυνομία χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να τον εντοπίσει και προειδοποιούσε τις γυναίκες να μην βγαίνουν έξω από το σπίτι εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο και μόνο αν συνοδεύονται από άντρα που γνωρίζουν.

Ο Σάτκλιφ είχε ανακριθεί 9 φορές από την αστυνομία, στην πορεία των ερευνών, αλλά όλες τις φορές αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε να σκοτώνει. Μάλιστα, η αστυνομία παρέβλεψε το γεγονός ότι το 1969 είχε συλληφθεί να κουβαλά ένα σφυρί σε περιοχή με οίκους ανοχής, όπως και μια ανώνυμη επιστολή που είχε στείλει ο φίλος του Τρέβορ Μπίρντσαλ, που ήθελε να τον αποκαλύψει. Τελικά συνελήφθη τον Ιανουάριο του 1981, σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε έχοντας μαζί του μία ιερόδουλη, επειδή διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένες οι πινακίδες του.

Η δράση του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1975, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον γάμο του. Η 28χρονη Βίλμα ΜακΚαν, μητέρα 4 παιδιών ήταν το πρώτο του θύμα, Ανάμεσα στα θύματά του ήταν μια 16χρονη πωλήτρια σε κατάστημα, ενώ το νεότερο θύμα του, μια 14χρονη την οποία ο Σάτκλιφ είχε χτυπήσει στο κεφάλι με σφυρί πέντε φορές, το 1975, επέζησε από την επίθεση.

Ο γιός του πρώτου θύματος, Ρίτσαρντ ΜακΚαν περιγράφει τον Σάτκλιφ ως μία από τις πιο σκοτεινές φιγούρες του 20ού αιώνα, παρόμοιου με βεληνεκούς με εκείνη του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ ο Νιλ Τζάκσον, του οποίου η μητέρα Έμιλι μαχαιρώθηκε 52 φορές στο Λιντς το 1976, είπε στο Sky News, ότι ανακουφίστηκε όταν άκουσε ότι ο δολοφόνος ήταν νεκρός και ότι πλέον δεν χρειάζεται να πληρώνουν οι πολίτες το κράτος για τον κρατάνε φυλακισμένο, συνέχισε λέγοντας ότι δεν σκότωσε μόνο την μητέρα μου, σκότωσε όλη την οικογένειά του αφού μερικά μέλη της δεν μιλάνε μεταξύ τους, εδώ και 40 χρόνια.

Το μοναδικό θύμα που επέζησε από την επίθεση, η Μαρκέλλα Κλάξτον 44 χρόνια μετά μίλησε στο Sky News λέγοντας: «Αναγκάζομαι να ζω με τα τραύματά μου, 54 ράμματα στο κεφάλι μου, πίσω και μπροστά. Είχα αποβάλλει κιόλας, ήμουν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Στην είδηση του θανάτου του ”Αντεροβγάλτη του Γιόρκσαϊρ” επίσημος εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Οι σκέψεις του πρωθυπουργού σήμερα είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, τους επιζώντες και με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του Σάτκλιφ».

 

Με πληροφορίες από BBCSkyNews