Ο 56χρονος Muzaffer Kayasan είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που νοσεί με Covid – 19, 14 μήνες… χωρίς διακοπή και έχει βγει θετκός σε διαγνωστικά τεστ… 78 φορές!

Η περιπέτεια του Kayasan που πάσχει από λευχαιμία, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με COVID-19. Μπήκε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο μετά από μια σύντομη περίοδο. Επέστρεψε στο σπίτι του στην περιοχή Sarıyer της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας πλήρη ανάρρωση σε απομόνωση. Όμως ήταν μόνο η αρχή του εγκλεισμού του. Η αυτοαπομόνωση τερματίζεται μετά από δύο εβδομάδες, περίοδος που πρόσφατα μειώθηκε για τους ασθενείς με κορωνοϊό, εάν το τεστ είναι αρνητικό. Αλλά προς απογοήτευσή του, και οι 78 εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι ο Kayasan ήταν ακόμα θετικός στον COVID-19. Πέρασε εννέα μήνες στο νοσοκομείο και άλλους πέντε μήνες στο σπίτι σε απομόνωση.

Ο άνδρας απηύθυνε έκκληση στις αρχές να βρουν μια λύση στην κατάστασή του, κάτι που τον ανάγκασε να περνά τις μέρες του μόνος του στο σπίτι όπου μπορεί να βλέπει τα παιδιά και τα εγγόνια του μόνο από ένα παράθυρο.

Ο Kayasan είπε στο Ihlas News Agency (IHA), ότι όταν ρώτησε τους γιατρούς για την κατάστασή του, του είπαν ότι οι εξετάσεις συνεχίζουν να είναι θετικές λόγω του αδύναμου ανοσοποιητικού του συστήματος λόγω της λευχαιμίας. Είπε ότι επιβίωνε με φάρμακα που του είχαν συνταγογραφηθεί για να διατηρήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα ενισχυμένο.

Η σύζυγός του έμεινε με τον Kayasan για λίγο κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσής του και βγήκε αρνητική για COVID-19 δύο φορές. Ο γιος του, ο οποίος επίσης περνούσε χρόνο μαζί του, βρέθηκε αρνητικός.

«Πρώτα νόμιζα ότι ήμουν φορέας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Κανείς εκτός από αυτούς δεν έμεινε μαζί μου. Νομίζω ότι είμαι πιο εκτεθειμένος στον ιό από αυτούς. Ακόμη και μια γάτα που περνάει από το παράθυρο μπορεί να με μολύνει. Ο COVID-19 τερμάτισε την κοινωνική μου ζωή. Το μόνο που με σταναχωρεί είναι ότι δεν μπορώ να αγγίξω τους αγαπημένους μου. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ καν να εμβολιαστώ λόγω της κατάστασής μου», δήλωσε ο 56χρονος.

Το τελικό συμπέρασμα των γιατρών είναι ότι έχει αναρρώσει αλλά εξακολουθεί να έχει τα υπολείμματα του COVID-19 στο σώμα του, γι’ αυτό και συνεχίζει να βγαίνει θετικός στα τεστ.

Πηγή: dailysabah.com