Το αρνητικό ρεκόρ των 500.000 νεκρών από κορωνοϊό προσεγγίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον πρώτο θάνατο να έχει καταγραφεί στις 29 Φεβρουαρίου του 2020 σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο αριθμός προκαλεί σοκ καθώς πρόκειται για σχεδόν 70.000 περισσότερους θανάτους από όλους τους Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια περίοδο 4 ετών.

Η εφημερίδα New York Times επέλεξε να τυπώσει την ”φρίκη” της πανδημίας σε ένα εξώφυλλο με ένα γραφικό γεμάτο μαύρες κουκίδες θέλοντας να απεικονίσει το μέγεθος της καταστροφής, στην χώρα.

Η καταστροφή ξεκίνησε με μία ”κουκκίδα”… που στη συνέχεια, αυξήθηκε σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ”κουκίδες”. Παρατηρώντας κάποιος το γραφικό, στην αρχή το χρώμα των κουκκίδων είναι ανοιχτό γκρι… που με αργό ρυθμό… γίνεται όλο και πιο σκούρο, καταλήγοντας στο ”θλιβερό” μαύρο…  500.000 μεμονωμένες κουκκίδες… καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει μία ζωή που χάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Lazaro Gamio και ο Lauren Leatherby και οι δύο συντάκτες γραφικών στους The Times, σημείωσαν τα σημεία από τον πρώτο θάνατο που αναφέρθηκε στις ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο έως τον τρέχοντα αριθμό συχνά χιλιάδων θυμάτων την ημέρα.

The front page of The New York Times for Feb. 21, 2021, as the U.S. nears 500,000 dead from Covid-19. Each dot represents a life lost.

Δημοσιεύτηκε από The New York Times στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Πηγή: nytimes.com