Ένα 9χρονο αγόρι θεωρείται ο βασιλιάς του Youtube, σε ότι αφορά τα κέρδη σύμφωνα με το Forbes. Το όνομά του είναι Ράιαν Κάτζι και τα έσοδά του για την φετινή χρονιά άγγιξαν τα  30 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα αυτά αφορούν αποκλειστικά το πρόγραμμα διαφημίσεων του Youtube, καθώς η αυτοκρατορία λιανικής που έχει χτιστεί γύρω από τον Ράιαν κοστολογείται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο Ράιαν Γκάουν όπως είναι το πραγματικό του όνομα, παρακολουθούσε στο Youtube ένα λίγο μεγαλύτερο παιδί να κάνει unboxing μπροστά στην κάμερα. Τότε ρώτησε την μητέρα του, αν θα μπορούσε να το κάνει και αυτός… και έτσι και έγινε! Πήγαν και αγόρασαν ένα κινούμενο τρενάκι και στην συνέχεια γύρισαν το πρώτο βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, όπου ο πιτσιρικάς φαίνεται να παίζει και να σχολιάζει με απλό και άνετο τρόπο. Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλα βίντεο!

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι προβολές στα βίντεο του καναλιού εκτοξεύτηκαν στα δεκάδες εκατομμύρια. Οι γονείς του κατάλαβαν ότι η ασχολία αυτή ήταν κάτι παραπάνω από ένα χόμπι, έτσι η μητέρα του άφησε την δουλειά της ως δασκάλα για να ασχοληθεί με την νεοσύστατη οικογενειακή επιχείρηση.

Πλέον το πρόσωπο του Ράιαν μπορεί να βρεθεί σε σεντόνια, μάσκες, μέχρι οδοντόβουρτσες και ποδήλατα, όπως και σε άλλα εκατοντάδες προϊόντα τα οποία είναι διαθέσιμα στο Walmart, το Target και τις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες λιανικής. Φυσικά, όλα τα παραπάνω διαφημίζονται στα εννιά, ναι εννιά, διαφορετικά κανάλια της οικογένειας στο Youtube.

Επιπλέον, ο Ράιαν, ή τουλάχιστον η καρτούν εκδοχή του, ήδη πρωταγωνιστεί σε μία σειρά στο Nickelodeon, ενώ τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε και το Super Spy Ryan στο Amazon Kids, που φυσικά συνοδεύεται και από μία σειρά παιχνιδιών αποκλειστικά διαθέσιμη στο Amazon. Αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και το Race with Ryan, ένα κανονικότατο βιντεοπαιχνίδι για το Playstation 4 και το Xbox One με ήρωα το παιδί-θαύμα του Youtube.

 

Πηγή: .newmoney.gr