Η πρώτη μέρα του Τζο Μπάιντεν στο οβαλ γραφείο του Λευκού Οίκου απεικονίζεται στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Time, μέσα από τη ματιά του Αμερικανού καλλιτέχνη Tim O’ Brien, ο οποίος  το επιμελήθηκε. Γνωστός για αρκετά εξώφυλλά του σε περιοδικά όπως τα Rolling Stone, GQ, Esquire, National Geographic και Der Spiege.

Γι’ άλλη μία φορά ένα εξώφυλλό έρχεται να προβληματίσει με τους συμβολισμούς και τα βαθύτερα νοήματα που περνά, στους αναγνώστες.

Ξεκάθαρα βλέπουμε την κατάσταση που άφησε πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ και που έρχεται να αναλάβει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ…

Μία εικόνα χίλιες λέξεις και η συγκεκριμένη έχει το χρώμα της φωτιάς… το κόκκινο που τονίζει την ένταση, το βάθος και την δραματικότητα των γεγονότων που σε συνδυασμό με τους  καπνούς δημιουργεί έντονα, εκρηκτικά συναισθήματα… και μυρωδιά πολέμου… και παραπέμπει στα πρωτοφανή επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου, στο Καπιτώλιο. Αυτή την εικόνα φαίνεται να κοιτά από το παράθυρο σκεπτικός ο Μπάιντεν, με το κεφάλι χαμηλωμένο και το χέρι του να κρατά το πηγούνι… που υποδηλώνει μία στάση επικριτική γι’ αυτό που αντικρύζει. Το μήνυμα είναι απλό… δεν του αρέσει αυτή η εικόνα και δεν συμφωνεί με αυτή.

Αυτή η εικόνα του απόλυτου χάους συνεχίζεται και στο εσωτερικό του χώρου… Τα πάντα γύρω του είναι ανάστατα, τίποτα δεν δείχνει να έχει παραμείνει στην θέση του. Το ταβάνι γεμάτο ρωγμές, οι χρυσές πολυτελείς κουρτίνες σκισμένες με κάποια συνθήματα γραμμένα πάνω τους, χαρτιά πεταμένα σε όλο το χώρο και άλλα σε αμέτρητες στοίβες δημιουργούν χαρακτηριστικά αναρχίας… των προσώπων που κάποτε πέρασαν από εκεί.

Ένα γραφείο λερωμένο με σπρέι στο μπροστινό του μέρος και γεμάτο με ότι έχει απομείνει από junk food… και ένα τηλέφωνο με το ακουστικό του πεσμένο στο γεμάτο λεκέδες από πατημασιές πάτωμα. Κάπου εκεί διακρίνει κανείς ένα κόκκινο καπέλο ΜΑGA και μία ντουντούκα σαν αυτή που κρατούσε ο Jake Angeli, ο οποίος πριν δύο εβδομάδες βρέθηκε εκεί.

Το editorial του περιοδικού είναι αφιερωμένο, στην ορκωμοσία και κάνει λόγο για αποκατάσταση ενός ψήγματος ομαλότητας σε μία αναστατωμένη δημοκρατία, ενώ αναφέρεται και στην απουσία του Ντόναλντ Τραμπ από την τελετή. Παράλληλα αναφέρει πως η ορκωμοσία, καθώς ο κόσμος ήταν ελάχιστος ενώ 25.000 εθνοφρουροί βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον, θύμισε μία ορκωμοσία που θα γινόταν σε καιρώ πολέμου.

Τέλος στέκεται στην αποκατάσταση της ομαλότητας στη χώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν.