Το  νέο τεύχος της Voque για άλλη μία φορά υμνεί την ομορφιά… αυτή τη φορά υμνεί την ομορφιά του ζωικού κόσμου μέσα από 7 εξώφυλλα, με πρωταγωνίστρια την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης . Ο προβληματισμός που έχει δημιουργήσει ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την ανθρωπότητα, δημιούργησε την ανάγκη στον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον και ενέπνευσε τον κόσμο της μόδας.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Emanuele Farneti αφήσαν τα ζώα να καταλάβουν τον φυσικό και ψηφιακό χώρο. Όπως τονίζει είναι μία πρόκληση να έρθουμε και πάλι κοντά στην φύση μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, τραβώντας την προσοχή στην περιβαλλοντική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που δεν έγινε λιγότερο επείγουσα από την τραγωδία της πανδημίας.

Το ζήτημα των ζώων είναι μία σιωπηλή αλλά συνεχή παρουσία στην ζωή του ανθρώπου… ωστόσο κατοικούν σε ολοένα και λιγότερο χώρο, λόγω του τρόπου ζωής των ανθρώπων.

Το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν οι εικόνες αυτές είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι τα ζώα δεν υπάρχουν για τους δικούς μας σκοπούς, ούτε λειτουργούν όπως θα θέλαμε και ίσως ήρθε η ώρα να δούμε την άγρια ζωή να επιστρέφει, έστω και προσωρινά. Ίσως ήρθε η ώρα… να καταλάβουν ότι δεν περιστρέφονται όλα και αποκλειστικά γύρω από αυτόν!