Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσ της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι για να αρχίσει…

Μια φορά και έναν καιρό … ζούσε μία ξύλινη μαριονέτα που την έλεγαν Πινόκιο .
Μια φορά και σήμερα… ζει ο Κύριος Πινόκιο.
Όχι δεν είναι το χαριτωμένο δημιούργημα του γερο-Τζεπέτο, που κρέμεται από σχοινιά και ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι . Είναι το σύγχρονο αγόρι που προσπαθεί να κόψει τα σχοινιά , να πάψει να υπακούει χωρίς τη δική του βούληση και να ισορροπήσει δύναμη, χαρακτήρα και αποφασιστικότητα … με όνειρο να γίνει αληθινός άντρας.

Και κάπου εδώ … ξεκινούν οι περιπέτειές του … Ο Κύριος Πινόκιο είναι sexy, γοητευτικός, νάρκισσος, γιάπης, μπρουτάλ, κάγκουρας, τζέντλεμαν, τσιφούτης, μαμάκιας… όποιος και αν είναι από τους παραπάνω, παραμένει το μικρό σκανδαλιάρικο αγόρι που αναζητά τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο σπόρος που υπάρχει μέσα του, να δώσει καρπούς που θα καθορίσουν την συνέχειά του!

Μπορεί να τον συναντήσεις σε πολλές εκδόσεις , να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, με κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι ψευτράκος ! Και όσα περισσότερα ψέματα λέει… τόσο νιώθει ότι γίνεται περισσότερο αρεστός , ότι καλύπτει τις “λαδιές” του, ότι δεν στενοχωρεί κανέναν, ότι αποφεύγει εντάσεις και συγκρούσεις . Και όσα περισσότερα ψέματα λέει και μεγαλώνει η μύτη του , άλλο τόσο μικραίνει, η αθωότητά του , η καλοσύνη του, η αξιοπιστία του και η απόσταση από το όνειρό του. Καθημερινά ο Κύριος Πινόκιο, παλεύει με “πειρασμούς“, καθώς θεωρείται αρκετά δημοφιλής και περιζήτητος στο γυναικείο φύλο! Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα όμως χάνει τον δρόμο του και πέφτει σε πολλές παγίδες και κακοτοπιές και συναντά την Κυρία Πονηριά, την Κυρία Κακία και προσπερνά την Κυρία Αγάπη ! Και προσπαθεί να να σωθεί με μόνο όπλο του, το ψέμα! Και κάπου στα μισά αρχίζει πόλεμο με την αλήθεια ώστε να μπορέσει να βρει τον δρόμο της επιστροφής και να λυτρωθεί!

Σε όλη την διαδρομή και σε όλες τις περιπέτειές του, τον ακολουθεί μία κυρία , που ο Κύριος Πινόκιο δεν της δίνει ιδιαίτερη σημασία και την έχει φλομώσει στο ψέμα . Είναι η Κυρία Νεράιδα που μπροστά της δεν βλέπει απλά ένα ξύλινο αγόρι , βλέπει ότι στο ξύλινο στήθος του χτυπά μια ζωντανή καρδιά ! Απλά ο μικρός ψευτράκος θέλει λίγη βοήθεια ώστε να το αντιληφθεί , να το αισθανθεί … γι’ αυτό και ανέχεται τις αταξίες του ! Και καταλαβαίνει πάντα πότε της ”κρύβεται” αφού κάθε φορά που αρχίζει να λέει ένα ψέμα , ο Κύριος Πινόκιο παριστάνει την βρεγμένη γάτα , κομπιάζει και με τα ιδρωμένα χέρια του πιάνει αμήχανα το πρόσωπό του και πάντα απαντά με ερώτηση ή επαναλαμβάνει λέξεις, στην προσπάθειά του να γίνει πειστικός!

Η Κυρία Νεράιδα τα βλέπει όλα αυτά και βλέπει την μύτη του να μεγαλώνει και γελάει… αφού ξέρει ότι είναι θέμα χρόνου να κατεβάσει το κεφάλι του , από ντροπή και κάνει απλά υπομονή και περιμένει… γιατί ξέρει ότι είναι αυτή που θα δώσει ζωή στο όνειρό του … θα τον κάνει αληθινό άντρα με αληθινή καρδιά και ψυχή ώστε να μπορεί να νιώσει , να αγαπήσει και να πάψει να περιπλανιέται άσκοπα γεμίζοντας τον ”ντουνιά” ψέματα αλλά θα γυρίσει ”σπίτι” του , γεμίζοντάς το με αλήθεια !

Έτσι το άψυχο, ξύλινο αγόρι θα καταλάβει ότι η ζωή είναι ζόρικη για τους επιπολαίους και τους ψεύτες . Δεν είναι όμως για τους αληθινούς άντρες… και πάντα εκεί έξω θα υπάρχει μία καλή νεράιδα, να συγχωρεί τα μικρά αθώα ψέματα του, ώστε να ζήσουν μαζί το δικό τους ”αληθινό παραμύθι” …
Και έζησε το μικρό αγόρι καλά… και ο αληθινός άντρας καλύτερα !

► Αν εσύ που διάβασες το παραμύθι, νιώθεις ότι είσαι ο Κύριος Πινόκιο, τότε αναλογίσου ότι ” το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από έναν ψεύτη είναι ένας ψεύτης που είναι υποκριτής” TENESSE WILIAMS