Στην αρχαιότητα, ο ύπνος λατρευόταν σαν θεός. Ήταν ένας όμορφος νέος που αποκοίμιζε τους κουρασμένους… νάρκωνε το σώμα τους και έδιωχνε την ψυχή μακριά…άλλες φορές ήταν ήσυχος, γλυκός και έφερνε γαλήνη και άλλες ήταν ανήσυχος, βαρύς και έφερνε παραλογισμό! Ένα από τα βασικότερα αγαθά της ανθρώπινης ύπαρξης… ο ύπνος,  απασχόλησε και άλλους πολιτισμούς όπως αυτόν της μεσαιωνικής Ιαπωνίας, που ακόμα και σήμερα υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος σχετίζεται άμεσα με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό. Άρα χρειάζεται προσοχή και σεβασμός όχι μόνο στην βιολογική λειτουργία του ύπνου αλλά και  στον χώρο που φιλοξενείται…στο υπνοδωμάτιο μας! Ας προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε αρνητικές και θετικές δυνάμεις μέσα από την τέχνη του ευ ζην, κερδίζοντας έναν ποιοτικό ύπνο και μία απολαυστική σεξουαλική ζωή. Πρώτο μέλημά μας είναι να διαβάσουμε τον χώρο, να εντοπίσουμε τα αδύναμα σημεία του και να τα βελτιώσουμε ακολουθώντας βασικούς κανόνες του feng sui, ώστε να δημιουργήσουμε θετικό ενεργειακό ρεύμα και… όνειρα γλυκά!

DO’S & DON’TS

1. Ο βορράς είναι το ιδανικό σημείο που πρέπει να βρίσκεται το υπνοδωμάτιο. Δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά σε μπάνιο, ούτε να υπάρχει μέσα στον χώρο. Αν συμβαίνει αυτό πρέπει να κλείνει το καπάκι της τουαλέτας και η πόρτα την νύχτα, για να εξασφαλίσετε ένα ήρεμο και βαθύ ύπνο.

2. Διατηρείστε το υπνοδωμάτιο πάντα καθαρό και τακτοποιημένο, χωρίς περιττά αντικείμενα που μπλοκάρουν την καλή ροή ενέργειας. Επίσης αερίστε τον χώρο συχνά, για να διατηρείται τον αέρα φρέσκο.

3. Το κρεββάτι δεν πρέπει να τοποθετείται απέναντι από πόρτα, ούτε μπροστά από παράθυρο γιατί θα δέχεστε αρνητική ενέργεια και θα νιώθετε απειλή. Επίσης δεν πρέπει να ακουμπά στο πάτωμα και ο χώρος κάτω από αυτό να είναι άδειος, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα η ενέργεια. Μεγάλη προσοχή το κρεββάτι να είναι προσβάσιμο και από τις 2 πλευρές, ώστε να έχετε ισότιμη σχέση με τον σύντροφό σας. Το προσκέφαλο είναι αυτό που δένει το ζευγάρι, γι’ αυτό πρέπει να είναι συμπαγές και να ακουμπά στον τοίχο, ώστε να σας δίνει συναισθηματική ασφάλεια, σταθερότητα και προστασία. Κρεμάστε πίσω από το προσκέφαλο ένα χαλάκι μπαμπού, που δίνει ενέργεια στο πρωινό ξύπνημα. Σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε κάγκελα που θυμίζουν φυλακή, αλλά ξύλο. Εάν το προσκέφαλο βρίσκεται απέναντι από παράθυρο και αυτό δεν αλλάζει, τότε κάθε βράδυ να έχετε τις κουρτίνες κλειστές ώστε να μην νιώθετε άγχος και ανασφάλεια.

4. Οι τοίχοι του υπνοδωματίου πρέπει να είναι λείοι και χωρίς φθορές. Επίσης το πάτωμα να είναι ξύλινο.

5. Επιλέξτε χρώματα φωτεινά και ζεστά, στους τόνους του δέρματος όπως κρεμ, ροδακινί και ανοιχτό καφέ. Αν επιλέξετε ταπετσαρία τότε τα σχέδια να είναι αρμονικά και τρυφερά, δημιουργώντας ένα γαλήνιο αποτέλεσμα.

6. Προτιμήστε φυσικά υλικά σε ότι αφορά την επιλογή των υφασμάτων. Πουπουλένια παπλώματα και βαμβακερά σεντόνια, θα σας προσφέρουν φυσική ζεστασιά. Κουρτίνες από ανάλαφρα υφάσματα, θα επιτρέπουν στο φώς να διαχέεται γλυκά στον χώρο.

7. Τ α διακοσμητικά πρέπει να ξυπνούν τις 5 αισθήσεις, την αφή( βελούδο, βαμβάκι), την όσφρηση( κεριά), την όραση( βιβλίο), την ακοή( χαλαρωτική μουσική) και την γεύση( ποτήρι νερό) και να βρίσκονται στην σωστή θέση, ώστε να υπάρχει καλή ροή ενέργειας και αύξηση της αισθησιακής ενέργειας. Πάντα να έχετε διπλά κομοδίνα, μαξιλάρια, φωτιστικά σαν να προορίζονται για 2 άτομα. έτσι προάγεται αρμονική ενέργεια αγάπης. Αν σας αρέσουν οι πίνακες και οι φωτογραφίες επιλέξτε χαρούμενες εικόνες και αποφύγετε εικόνες της οικογενείας σας, δεδομένου ότι ο χώρος είναι αποκλειστικά για δύο.

8. Ο φωτισμός πρέπει να είναι απαλός και ζεστός. Αν αγαπάτε τα κεριά, τότε δεν πρέπει να περιέχουν τοξίνες.

9. Αποφύγετε τους καθρέφτες γιατί αντανακλούν την αρνητική ενέργεια που φεύγει από το σώμα την ώρα του ύπνου και επιστρέφει πίσω, επίσης προσελκύουν τρίτα άτομα στην σχέση. Αν όμως θέλετε να έχετε καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο τότε να τον σκεπάζετε με κάποιο ύφασμα πριν τον ύπνο.

10. Αποφύγετε ηλεκτρικές συσκευές καθώς εκπέμπουν ηλεκτρικά ρεύματα, που αποτελούν εχθρό της αρμονίας. Επίσης αποφύγετε ενυδρεία γιατί προκαλούν ατυχία και ανήσυχο ύπνο.

11. Ποτέ μην κοιμάστε με τα πόδια προς την πόρτα γιατί σύμφωνα με την παράδοση, έτσι βγαίνει ο νεκρός από το δωμάτιο.