Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει άρωμα γυναίκας αφού προστέθηκαν 3 νέα γυναικεία πρόσωπα. Πρόκειται για την Ζέττα Μακρή, την Μαρία Συρεγγέλα και την Σοφία Βουλτέψη.

Ζέττα Μακρή

Είναι η νέα υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω,  εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον τότε πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αναπληρώτρια γραμματέας αγροτικού τομέα της ΝΔ. Aπό τον Ιανουάριο του 2011 έως τις εκλογές του 2012 ήταν αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και την 1η Απριλίου 2013 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων. Είναι μέλος μεταξύ των άλλων του Συμβουλίου Προστασίας Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων», των «Φίλων της Αγάπης», των «Φίλων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου», του «Σοροπτιμιστικού Ομίλου» και του «Ομίλου Ζώντα».

 

 Μαρία Συρεγγέλα

Είναι η νέα υφυπουργός για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Είναι αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPWomen). Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.

 

Σοφία Βούλτεψη

Είναι η νέα υφυπουργός αρμόδια για την ένταξη. Σπούδασε στην Ιταλική Σχολή Αθηνών και φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών). Είναι δημοσιογράφος, με μεγάλη θητεία στα ΜΜΕ, έχει εργαστεί σε εφημερίδες ενώ έχει διατελέσει αρχισυντάκτρια σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Έχει διατελέσει, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος, του Μικτού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ. Διετέλεσε Σύμβουλος Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1990 μέχρι το 1993. Τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ το 2000, ενώ το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά στην Β’ Αθηνών.

 

Δείτε ποιες είναι συνολικά οι γυναίκες στο νέο υπουργικό συμβούλιο :

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

  1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Πηγή: Reporter.gr