Εικοσιπέντε χρόνια πριν ένα παιδί 10 ετών, μπορεί να μην κέρδισε τη μάχη… άφησε πίσω του όμως ένα όνειρο… που έγινε αληθινό και σήμερα έχει καρδιά και αναπνοή! Το όνειρο αυτό ακούει στο όνομα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κλείνει 25 χρόνια από τότε που γεννήθηκε… από τότε που μαζί του γεννήθηκε… η ελπίδα… από τότε που μαζί του γεννήθηκε… το ταξίδι της συμπαράστασης σε εκατοντάδες οικογένειες που το έχουν ανάγκη!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει γενέθλια… γιορτάζει την ανθρωπιά μέσα από μία συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους, με σενάριο που βασίζεται σε μία τραγική αληθινή ιστορία, αυτή του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου. Μέσα σε περίπου 9 λεπτά παρακολουθούμε την σκληρή καθημερινή μάχη που έδωσε με έναν δύσκολο εχθρό… τον καρκίνο! Μπορεί ο μικρός Ανδρέας να έχασε τη μάχη…. έδωσε όμως σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα: « Εγώ δεν τα παράτησα ποτέ !». Και δεν τα παράτησε… μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένεια με θάρρος και αξιοπρέπεια…πρόσφερε αγάπη και χαμόγελα… τα δικά του όνειρα… τα δικά του θέλω… την δύναμή του!

Κι όταν έφτασε η στιγμή που η φωνή του δεν έβγαινε, με μια χαρακτηριστική κίνηση ζωγράφισε ένα χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένα.

Γιατί το όνειρο ενός μικρού παιδιού… είχε και έχει τόση δύναμη που άλλαξε το “τότε” και δημιούργησε το “σήμερα”. Γιατί ένα μόνο παιδί αρκεί για να γίνει η αλλαγή !

Η ταινία δίνει ένα μήνυμα επιμονής και μαζί ένα κίνητρο σε όλους τους ανθρώπους εκεί έξω που πάσχουν από αυτή την ασθένεια να δώσουν και να συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη, τονίζοντας τους πως ακόμα και αν δεν μπορούν να παλέψουν άλλο για τον εαυτό τους, να παλέψουν για όλους αυτούς που τους περιμένουν σπίτι, που τους περιμένουν να τους δουν νικητές.

Τοποθετείστε το χέρι… στην καρδιά σας… μπορείτε να το νιώσετε;

Μπορείτε να νιώσετε αυτό που ονομάζεται σκοπός….;

Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας που δίνει μάχη με την ασθένεια να μην εγκαταλείψει ποτέ! Γιατί αυτός είναι ο σκοπός!

 

Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή του: «Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!