Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του David Prowse, του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον ”κακό” Darth Vader…  στην πρώτη τριλογία ταινιών Star Wars. Ο ηθοποιός απεβίωσε έπειτα από μία σύντομη ασθένεια.

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε το πρακτορείο Bowington Management στο Twitter: «Μεγάλη λύπη και θλίψη για εμάς και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνουμε ότι ο David Prowse πέθανε σε ηλικία 85 ετών».
Ενώ ο ατζέντης του, Thomas Bowington το επιβεβαίωσε:  «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα! Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα, για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Ντέιβ και συνεργαστήκαμε μαζί τους, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας» .

 

Αρσιβαρίστας, εκπροσωπώντας την Αγγλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην αρχή το 1960…  ο David Prowse κέρδισε τον ρόλο χάρη στο παράστημά του. Τον απίστευτο τρόπο που περπατούσε αλλά και που έμενε ακίνητος δεν μπορούσε κανείς να τον αντιγράψει, γι’ αυτό και έμεινε ως ο πιο εμβληματικός χαρακτήρας της ιστορίας του κινηματογράφου. Η έντονη προφορά του όμως λόγω της καταγωγής του, από το Μπρίστολ της δυτικής Αγγλίας και λόγω του ότι η φωνή του ήταν ”ψιλή” για τον ”χαρακτήρα” που θα υποδυόταν, δεν θεωρήθηκε κατάλληλη και την ντούμπλαρε ο James Erl jones.

Ακόμη και η απειλητική, βαθιά αναπνοή του Vader δεν πραγματοποιήθηκε από τον Prowse , αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή ήχου Ben Burtt, ο οποίος ηχογράφησε τον εαυτό του μέσω ενός αναπνευστήρα κατάδυσης.

Μεταξύ των πολλών ρόλων του ο Prowse, υποδύθηκε επίσης το τέρας του Frankestein σε 3 ταινίες και έκανε και 2 εξαφανίσεις στο Benny Hill Show, ενώ επανέλαβε τον ρόλο του Darth για τα βιντεοπαιχνίδια stars wars. To 2011 έγραψε και κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του ”Strait from the Force’s Mouth”.

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε την Norma Scammell και απέκτησαν 3 παιδιά. Υπέφερε χρόνια από σοβαρή αρθρίτιδα και συνεργάστηκε με πολλούς οργανισμούς αρθρίτιδας στη Βρετανία , καθώς ήταν αντιπρόεδρος της σωματικής αναπηρίας. Το 2009 ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο έπειτα από τεστ που έκανε, μετά την συμμετοχή του σε μία φιλανθρωπική οργάνωση κατά του καρκίνου.

 

ΠΗΓΗ πληροφοριών – photo: wikipedia, instagram