Μετά από μία καταιγίδα στην Αυστραλία, ο ερασιτέχνης φωτογράφος Derry Moroney αποφάσισε να τραβήξει μερικές φωτογραφίες από υψόμετρο 119 μέτρων, με το drone του, στη λίμνη Cakora που εκβάλλει κατά διαστήματα στον ωκεανό, στην παραλία Brooms Head Main. Όταν είδε τις πρώτες φωτογραφίες δεν πίστευε αυτό που έβλεπαν τα μάτια του. Αντίκρυσε εικόνες που μόνο πραγματικές δεν φαίνονταν… αντίκρυσε το «Δέντρο της ζωής»…  αντίκρυσε το θαύμα της φύσης!

Το αποτέλεσμα τον εντυπωσίασε τόσο πολύ που κάθε 15 μέρες επέστρεφε στο σημείο για να φωτογραφίζει τις διαφορετικές μορφές του, καθώς οι δυνατές βροχές αναμόρφωναν το τοπίο. Αν παρατηρήσει κάποιος την φωτογραφία θα δει ότι η εκβολή του ποταμού μοιάζει να σχηματίζει κλαδιά δέντρου στην άμμο και το χρώμα του νερού της λίμνης ήταν τυρκουάζ όταν άρχισε να τραβάει τις λήψεις, όπως περιγράφει ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC.

Το «Δέντρο της Ζωής» δεν εντυπωσίασε μόνο αυτόν αλλά και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που μαγεύτηκαν από την απαράμιλλη ομορφιά των φωτογραφιών. Πλέον ο Derry Moroney έχει γίνει διάσημος φωτογράφος όπως και η μικρή πόλη Brooms Head.

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο, προκαλείται από το λάδι των τεϊόδεντρων που βρίσκουν το δρόμο τους στα φυσικά μονοπάτια της λίμνης μετά από την καταιγίδα. Η λίμνη συνδέεται με μία παραλία και οι εκβολές καλύπτονται από δέντρα τσαγιού. Όταν μια καταιγίδα γεμίσει την λίμνη και το νερό φτάσει στην παραλία, οι παλίρροιες σπρώχνουν το νερό και το έλαιο πίσω. Όταν η καταιγίδα υποχωρήσει, το νερό αποστραγγίζεται, αλλά το βαρύ λάδι παραμένει στην λίμνη, σχηματίζοντας ένα μοτίβο σε σχήμα δέντρου.