Διαδικτυακή συνέντευξη… έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος εχθές το απόγευμα σε όλους τους δημότες της Κορινθίας, οι οποίοι σε ρόλο δημοσιογράφου του έθεσαν ερωτήματα εφ’ όλης της ύλης, με τον ίδιο όχι μόνο να απαντά σε όλα αλλά και να παρουσιάζει την πραγματικότητα των σοβαρών προβλημάτων που πλήττουν τον Δήμο.

Οι δημότες φάνηκε ότι αγωνιούν για θέματα που έχουν σχέση με την πανδημία, τα σχολεία, την ύδρευση, το ΤΕΒΑ, τους δρόμους, τα αδέσποτα, το λιμάνι, την δομή φιλοξενίας, την καθαριότητα, την πλατεία, τα δημοτικά τέλη, τα ΑΜΕΑ, την δημοτική αγορά, αλλά… και τον στολισμό της πόλης κατά την εορταστική περίοδο.

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλα και προσπάθησε να ενημερώσει και να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και σε αυτά που η λύση… δεν θα δοθεί σύντομα, εξηγώντας τους λόγους.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα που ”καίει” όλους τους πολίτες, την πανδημία τονίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να προσέξουν και ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση, ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται στον Δήμο μας ίσως δεν είναι αυτός αλλά πολύ μεγαλύτερος και αυτό να οφείλετε είτε γιατί πολλοί ασθενείς εξετάζονται στην Αθήνα, άρα καταγράφονται εκεί τα κρούσματα, είτε γιατί σε κάποιες περιοχές χωρίς να αναφέρει σε ποιες, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι που νοσούν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα όχι μόνο να το κρύβουν αλλά να κυκλοφορούν ελεύθερα, με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό. Μία στάση με την οποία δεν είναι σύμφωνος αλλά αντίθετα θεωρεί υποχρέωση τους, να το ανακοινώνουν οι ίδιοι δημόσια ώστε να βοηθούν στην διαδικασία ανίχνευσης. Πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας ώστε να διατηρηθεί ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στον Δήμο μας.

Επίσης αναφέρθηκε σε φήμες που αφορούν το νοσοκομείο Κορίνθου και ξεκαθάρισε ότι ναι μεν φιλοξενεί ασθενείς με covid 19 αλλά δεν έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς και συνεχίζει να λειτουργεί όπως και πριν, με την μόνη διαφορά ότι για ένα χρονικό διάστημα θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία.

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί όλη την συνέντευξη του Βασίλη Νανόπουλο.