Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Τα τελευταία 10 χρόνια καταγγέλθηκαν 33.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με δραματική αύξηση την περίοδο της ”καραντίνας” λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας, της κοινωνικής απομόνωσης και της οικονομικής ανασφάλειας, με αποτέλεσμα την αύξηση της ευπάθειας των γυναικών που έμειναν στο σπίτι, σε όλο τον κόσμο .

Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες τόσο για το θύμα όσο και για την κοινωνία. Αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζει καλά ο Δήμος Κορινθίων και από την πλευρά του προτρέπει τα θύματα να μιλήσουν και να βρούνε την βοήθεια και την προστασία που έχουν ανάγκη. Πολλές υποθέσεις που υιοθέτησαν την στάση της ‘‘σιωπής” είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο γυναικών! Τα θύματα δεν είναι μόνα τους, έχουν φωνή και δεν πρέπει να μένουν σιωπηλά, δεν πρέπει να υπομένουν την βία. Οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα… έχουν συναισθήματα, άποψη και δικαιώματα!

Η αντιμετώπιση του φαινομένου βρίσκεται στις προτεραιότητες του Δήμου Κορινθίων και παρέχει στήριξη μέσω του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας, το οποίο αποτελεί μέρος του δικτύου υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γ.Γ.Ι.Φ. και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020.

Το Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί/υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ, άνεργες κ.λπ.) παρέχοντας δωρεάν ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη (με την οπτική του φύλου), εργασιακή συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, κ.ά., οι οποίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο:
Εθνικής Ανεξαρτησίας 58 -Ισόγειο (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)
Τηλ.: 27410 74670 / E-mail: skgyndk@otenet.gr