Από αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί ως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ο Δήμος Κορινθίων μετά από την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων κατά την τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής, η Κορινθία εισέρχεται σε «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά στη σημερινή ενημέρωση, ο Δήμος εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, μετά την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Συγκεκριμένα τα κρούσματα ανέρχονται σε 31, σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στην .

Τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Η μετακίνηση από και προς τον Δήμο Κορινθίων δεν επιτρέπεται, με εξαίρεση λόγους εργασίας και υγείας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τηλεκπαίδευση μόνο για τους μαθητές Λυκείου και δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα, ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.

Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο ”click away” και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού ”click in shop”.

Τα καταστήματα κλείνουν στις 17: 00 καθημερινά και παραμένουν κλειστά την Κυριακή.