Με φόντο τα συνεχιζόμενα περιστατικά παραβατικότητας σε περιοχές της Κορινθίας, η Κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να περάσει στην αντεπίθεση. Αυτό κατέστη σαφές κατά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Κόρινθο όπου ανακοίνωσε σειρά παρεμβάσεων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης. «Η τήρηση των νόμων αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Στόχος μας είναι μια ασφαλέστερη Κορινθία, όπου η νομιμότητα εφαρμόζεται σε κάθε γωνιά του Νομού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1. Ίδρυση Υποδιεύθυνσης Εξιχνίασης Εγκλημάτων

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας δημιουργείται νέα Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, ενισχύοντας τη στελέχωση με αστυνομικούς που θα επικεντρώνονται αποκλειστικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

 2. Περισσότερες ΟΠΚΕ – Ανά δύο Δήμους και μία ομάδα

Σε συνεργασία με τη Δ.Α.Ο.Ε., αυξάνεται η παρουσία των ομάδων ΟΠΚΕ. Θα λειτουργούν πλέον με αναλογία μία ομάδα ανά δύο Δήμους, ώστε να υπάρχει συνεχής επιτήρηση και αποτροπή οργανωμένων εγκληματικών ενεργειών.

3. Δημιουργία Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Δυτική Κορινθία

Η Δυτική Κορινθία αποκτά δική της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κάτι που αναμένεται να προσφέρει ταχύτητα, κινητικότητα και άμεση παρέμβαση, ειδικά σε απομακρυσμένους οικισμούς.

 4. +50 συνοριοφύλακες στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου

Ενισχύεται και η φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Κορίνθου, με την πρόσληψη 50 νέων συνοριοφυλάκων, αυξάνοντας την επάρκεια στελεχών στον τομέα της μεταναστευτικής διαχείρισης.

Tags :