Μέταλλο, Χαρτί, Γυαλί και Πλαστικό θα μπορεί να ανακυκλώνει κάθε πολίτης από σήμερα, στον Δήμο Κορινθίων αρκεί να πάει σε ένα από τα πέντε σημεία που διαθέτει κέντρα από σήμερα ο Δήμος, τα οποία βρίσκονται στην οδό Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), στην Γ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη, στην Εθνικής Αντίστασης και μεταξύ των οδών Κολιάτσου & Αδειμάντου, στο λιμάνι Κορίνθου, στη πλατεία Ηλιόπουλου του Συνοικισμού και στην Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών και έξω από το Γυμνάσιο Λεχαίου.

Στα σημεία ανακύκλωσης θα υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα εξηγεί την χρήση του κέντρου στους πολίτες και το βασικότερο θα επιβραβεύεται η προσπάθειά τους… με χρήματα, σε μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη ενώ για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε με την διεκδίκηση του έργου τον περασμένο χρόνο και την έγκριση και υλοποίηση του σήμερα, ως ο πρώτος Δήμος της Πελοποννήσου που παρουσίασε πληρότητα και ετοιμότητα. Η επίδειξη λειτουργίας έγινε στο πολυκέντρο που τοποθετήθηκε επί της Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου θέλοντας να περάσει το μήνυμα στα παιδιά και να τους δημιουργηθεί η συνείδηση ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος μίλησε για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την δημοτική αρχή για να υπηρετήσει τον στόχο της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που σήμερα διατίθεται προς ολοκληρωμένη διαχείριση στους σταθμούς της Πελοποννήσου. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ
κ.Αργειτάκο , την εταιρία TEXAN η οποία κάνει την εγκατάσταση αλλά και τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλο Ραβάνη. Δεν έκρυψε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μαθητών, τα οποία θα μπορούν προστατεύοντας το περιβάλλον να πάνε εκδρομή δωρεάν γιατί θα έχουν χρήματα. Επίσης, ο Δήμαρχος έδωσε την είδηση ότι θα ξεκινήσει σύντομα το εργοστάσιο κομποστοποίησης παρά τις δικαστικές διαμάχες που υπάρχουν.

Στόχος είναι ένας Δήμος πρότυπο στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και των απορριμμάτων.

 

Tags :