Μια νύχτα στο κέντρο της Κορίνθου ήταν αρκετή για να ξαναγίνει παιδί, ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης και να αφήσει πίσω του επίσημες δηλώσεις και υπολογισμούς, γεμίζοντας μόνο με χαρά, φώτα και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, η εικόνα της πόλης στολισμένης και φωτεινής, με ανθρώπους να περπατούν και να χαμογελούν, του προκάλεσε μια «παιδιάστικη χαρά». Χωρίς να χρειάζεται κανένα μαγικό ραβδί, η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων φάνηκε ικανή να μεταμορφώσει τις νυχτερινές βόλτες σε μικρές γιορτές.

Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε επίσης την ειλικρίνειά του για την προηγούμενη χρονιά. Παραδέχθηκε ότι ο περσινός στολισμός δεν απέδωσε όπως θα ήθελε, αφήνοντας πίσω του μια αίσθηση ατελούς προσπάθειας. «Η πόλη δεν είναι μόνο έργα και αριθμοί», είπε, «είναι και ατμόσφαιρα, είναι και συναίσθημα».

Φέτος, ωστόσο, η εικόνα είναι διαφορετική. Οι δρόμοι ζωντάνεψαν, τα φώτα και τα χρώματα δημιουργούν μια αίσθηση εορταστικής μαγείας, και η πόλη φαίνεται να ανασαίνει αισιοδοξία. Ο Δήμαρχος, με ένα χαμόγελο που δεν χρειάζεται εξηγήσεις, παραδέχεται: η διαφορά είναι εμφανής και η προσπάθεια συνεχίζεται για να γίνει η Κόρινθος ακόμα πιο φιλόξενη για τους πολίτες της.

Μπορεί να μην υπάρχει ξαφνική μεταμόρφωση σε… μικρό παιδί, αλλά είναι σαφές ότι η νυχτερινή βόλτα στο στολισμένο κέντρο υπενθυμίζει ότι η πόλη ζει, κινείται και μπορεί να χαμογελάει.

Tags :