Τα ΜΜΕ της χώρας ασχολούνται από το πρωί με την σύλληψη 4 μελών μιας πολύτεκνης οικογένειας που ζει απομονωμένη και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες στο Μάννα, Κορινθίας.

Την περασμένη Κυριακή, ένας κυνηγός της περιοχής κατήγγειλε στις Αρχές ότι ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας, του έκαψε το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση για την σύλληψη του. Όταν όμως οι Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου τους υπέδειξε ο κυνηγός ότι ζει η οικογένεια… έμειναν άφωνοι αφού αντίκρυσαν καλύβες φτιαγμένες από άχυρα και λάσπη, καθώς και ένα τούνελ που οδηγούσε σε ένα ρέμα. Η οικογένεια όταν τους αντιλήφθηκε αντέδρασε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Αστυνομικός και στη συνέχεια το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε. Την επόμενη ημέρα, οι Αρχές ξαναπήγαν στο σημείο και συνέλαβαν τα τέσσερα από τα επτά μέλη της οικογένειας, τα οποία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους. Η οικογένεια όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του DMnews, δεν ζει παράνομα στο σημείο αλλά έχει αγοράσει τον χώρο και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το σημείο.

Το περιστατικό αποκάλυψε ότι επρόκειτο για μια οικογένεια παλαιοχριστιανών, οι οποίοι δεν ζουν μόνοι τους αλλά υπάρχουν και άλλες οικογένειες που κατά καιρούς φιλοξενούν και άλλα άτομα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, επίσης μέλη της κοινότητας παλαιοχριστιανών. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι πολύ σκληρές καθώς δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πόσιμο νερό ενώ δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τον πολιτισμό, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική και αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο. Ανήκουν στη μία από τις τέσσερις κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Στην κατοχή τους έχουν αυτοσχέδια όπλα, τόξα και βέλη ενώ ξεκίνησαν να σκάβουν το τούνελ με σκοπό να φτιάξουν μια εκκλησία ρωσικού τύπου, στην οποία είχαν σκεφτεί το σημείο για το Ιερό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πλάνα από το σημείο και όσα δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας αλλά και ο κυνηγός:

 

Tags :