Λύση στο αδιέξοδο που βρίσκονται οι αγρότες σε Λέχαιο, Περιγιάλι και Άσσο σχετικά με την άρδευση των χωραφιών τους, φαίνεται ότι έρχεται να δώσει ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης ανακοινώνοντας ότι πλέον θα παίρνουν νερό από δημοτική γεώτρηση της Κορίνθου.

Αναλυτικότερα η διανομή θα είναι υπό την επιστασία του ειδικού συμβούλου Δημήτρη Κελάμη και την καθοδήγηση των τοπικών προέδρων των ανωτέρω δημοτικών κοινοτήτων Γιώργου Κώστα, Νίκου Δεσποτάκη και Αλέκου Διαμαντίδη.

Σημειώνουμε ότι τα προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης και ποιότητας του νερού τα τελευταία έχουν επιδεινωθεί τόσο σε ότι αφορά τα σπίτια όσο και τις καλλιέργειες. Κάτοικοι και αγρότες εξυπηρετούνται με βυτία ενώ κάποιοι που έχουν γεωτρήσεις… πουλάνε το νερό με την ώρα. Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν το νερό… ”χρυσάφι” απλά προσεύχονται… να βρέξει! Η έλλειψη νερού σύμφωνα με τους αγρότες δεν οφείλεται μόνο στην απουσία βροχοπτώσεων αλλά και στο γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν σκύψει με σοβαρότητα πάνω στο πρόβλημά.

Ας ευχηθούμε να γίνει η αρχή ώστε να μην οδηγηθούμε στην κατάρρευση της αγροτικής ζωής, του τόπου μας!

Tags :