Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις θαλάσσιες περιοχές Κορινθιακού Κόλπου και Σαρωνικού Κόλπου θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικότερα, στον Κορινθιακό Κόλπο θα πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ και στον Σαρωνικό Κόλπο θα πνέουν Βόρειοι 7 ή 8 μποφόρ.

Έπειτα από αυτές τις προβλέψεις, το Λιμεναρχείο προχώρησε σε λήψη έκτακτων μέτρων και συνιστά την προσοχή των πολιτών δίνοντας οδηγίες για την ασφάλεια τόσο της σωματικής ακεραιότητάς τους όσο και των περιουσιών τους.

Παρακαλεί τους υπεύθυνους παράκτιων εγκαταστάσεων για την λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης των ανωτέρω αναφερομένων δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς και για την ενημέρωση των χρηστών των εγκαταστάσεων.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:
– Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.
– Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.
– Να μην αποπλεύσουν έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Επίσης, παρακαλούνται άπαντες να αποφεύγουν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κακοκαιρίας, την κολύμβηση, τις άσκοπες μετακινήσεις σε παραλιακούς χώρους και την χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Σε περίπτωση ανάγκης η επικοινωνία με την Υπηρεσία, πραγματοποιείται στο VHF CH12 και τηλεφωνικά στο 2741028888 και στο τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108.