Την τελευταία στιγμή απέφυγαν το ατύχημα οι καπετάνιοι τριών πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να έχουν ”ακινητοποιηθεί”!

Σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας, μπλέχτηκαν οι άγκυρές δυο πλοίων της Fast Ferries και ένα της Golden Star Ferries, τα οποία βρίσκονται αυτή την ώρα ανοιχτά του λιμανιού μπροστά από την κεντρική παραλία της Ραφήνας.

Μιλώντας στο irafina.gr, επιβάτης που βρίσκεται στο πλοίο “Αικατερίνη Π” ανέφερε πως το πλοίο συγκρούστηκε με το “Άνδρος” τουλάχιστον τρεις φορές.

“Καταλάβαμε όλοι προφανώς ότι συγκρούστηκε το Αικατερίνη με το Άνδρος γιατί ήταν εκκωφαντικός ο θόρυβος αλλά και το κούνημα. Ενημερωθήκαμε έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα για το τι έχει συμβεί. Πριν από περίπου 10 λεπτά, οι επιβάτες ενημερώθηκαν πως αναμένεται να έρθει στη Ραφήνα ρυμουλκό για να μπορέσουν τα πλοία να δέσουν στο λιμάνι με ασφάλεια και πως δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το δρομολόγιο. Με καθυστέρηση θα γίνει ο απόπλους των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων fast ferries Andros και Αικατερίνη Π. από το λιμάνι της Ραφήνας λόγω εμπλοκής των αγκυρών κατά τη διαδικασία απόπλου του πρώτου πλοίου.”

Ενημέρωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στο σημείο, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 Μποφόρ, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π» και του «Super ferry».

Σημειώνεται ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry» απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιο του με 551 επιβάτες για ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ το επιβατηγό «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες που κατά τη διαδικασία απώλεσε τη μια από τις δύο του άγκυρες και κατεπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται να του απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους. Οι επιβάτες του «Αικατερίνη Π» θα αναχωρήσουν με άλλο πλοίο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Champion jet» και «Αndros Qeen» θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Πηγή: zougla.gr/thetoc.gr

Tags :