Το Γενικός Επιτελείο Στρατού, έδωσε απάντηση σε δημοσιεύματα που αφορούν τα ελικόπτερα, τα οποία έχουν πλημμυρίσει στο Στεφανοβίκειο, Βόλου. Όπως ανακοίνωσε, τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είναι ανενεργά και διαβεβαιώνει πως όλα τα επιχειρησιακά ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ είναι ασφαλή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

”Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.”

Βούλιαξαν στη λάσπη… ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού – Μόλις δύο ελικόπτερα… έχουν διαθέσιμες ώρες πτήσης

Πηγή:  onalert/protothema.gr

 

Tags :