Η συλλογή Dior Men Winter 2021 παρουσιάστηκε ψηφιακά, στην Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι και για ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης!

Το παρελθόν παραμένει ζωντανό στο σήμερα… συνδέοντας το τότε με το τώρα… η συλλογή γνωρίζει ότι δεν μπορείτε να κοιτάξετε το μέλλον χωρίς να έχετε εξερευνήσει το παρελθόν και το παρόν… την ιστορία και την κληρονομιά. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρών, Kim Jones αντλεί έμπνευση από την αρσενική υπερβολή τελετουργικών ενδυμάτων και ξεκινά  μια συνεργασία με τον Σκωτσέζο ζωγράφο, Peter Doig του οποίου τα έργα χαρακτηρίζουν το βάθος και το μυστήριο.

Ο Christian Dior μετέφρασε τα όνειρα στην πραγματικότητα, στο σήμερα… ο Jones κάνει το ίδιο μεταφράζοντας το έργο του Doig στη μόδα.

Κατ’ εξαίρεση, ο ίδιος ο Doig όχι μόνο σχεδίασε μοτίβα, αλλά δούλεψε με το χέρι καπέλα από μαλλί…  προσθέτοντας συναρπαστικά ζωγραφισμένα σχέδια εμπνευσμένα από αναμνήσεις και συνδέσεις με το σπίτι του Dior. Εντυπωσιακά τα 2 ζωϊκά εμβλήματα που δημιουργήθηκαν ειδικά από τον Doig για τον Dior. Ένα πορτρέτο, που τιμά τον σκύλο του Christian Dior, ο οποίος ενέπνευσε επίσης την τσάντα του ίδιου ονόματος που επινόησε η Maria Grazia Chiuri και ένα λιοντάρι (το οποίο είδαμε ήδη στην πρόσκληση της επίδειξης μόδας) που θυμάται μια στολή που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Pierre Cardin για μια καλυμμένη μπάλα το 1949.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Το ενδιαφέρον για την ιστορία δεν σταματά εδώ αλλά προχωρά παίρνοντας τη μορφή στολών με κεντήματα και διακοσμητικά κυρίως εμπνευσμένα από το Académie des Beaux-Arts, αναδεικνύουν την αρσενική ερμηνεία της ραπτικής… και ανεβάζοντας τα ανδρικά ρούχα σε μια κατηγορία όπου η υψηλή ραπτική και η λειτουργικότητα που απαιτούνται από τις νέες εποχές συγκλίνουν. Οι διακοσμήσεις και τα μοτίβα από τα αρχεία Dior ανακαλύπτονται εκ νέου. Σίγουρα αυτό που ξεχωρίσαμε είναι ένα μακρύ παλτό και ένα πουκάμισο κεντημένο από το θρυλικό Vermont, Παρισιού και εμπνευσμένο από το βραδινό φόρεμα Rosella του Marc Bohan, ο οποίος δούλεψε στο Dior για περισσότερα από 30 χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Τα κοσμήματα και οι ζώνες είναι στολισμένες με τη φιγούρα του λιονταριού, ενώ τα υφάσματα γίνονται ο καμβάς περίπλοκων ζακάρ και εκτυπώσεων. Χρώματα ζωντανά όπως το σιωπηλό μπλε, το ναυτικό, σκούρο μωβ, το γκρι Dior, μαζί με λαμπερά κίτρινα, πορτοκαλί και πράσινα…εκφράζουν το joie de vivre. Κορδόνια και μπαρόκ ενδύματα παραπέμπουν σε πίνακες, με τα σχήματα και τις μορφές της συλλογής να γίνονται καμβάς για την τέχνη. Τα κουμπιά λαμβάνονται από το εμβληματικό μπουφάν Bar.  Η συμβολή της στρατιωτικής έμπνευσης και των πλεκτών συμπληρωμένα με τα καπέλα του Stephen Jones, είναι αυτή που ξεχωρίζει .

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών δεν σταματά εδώ, επεκτείνεται στη σκηνή που μοιάζει με πραγματικό έργο τέχνης και αποτελεί φόρο τιμής στη μαγευτική δημιουργικότητα του Peter Doig. Πρόκειται για μια κινούμενη μεταφορά, των έργων του Βρετανού καλλιτέχνη που ζωντανεύουν σε εκπληκτικές αναλογίες. Ο ονειρεμένος ουρανός του Γαλαξία φωτίζει το σκηνικό, από το δάπεδο… καταλήγοντας στην οροφή και στον έναστρο ουρανό. Ως τελική λεπτομέρεια, μια σκηνή δύο επιπέδων προσφέρει ένα συναρπαστικό παιχνίδι σε κλίμακα και προοπτική, με τα μοντέλα να ξεχωρίζουν σε διάφορες οπτικές γωνίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

 

 

Πάρτε τη θέση σας στην πρώτη σειρά και ζήστε το σόου Dior men Winter 2021-2022:

Πηγή πληροφοριών: metalmagazine.eu