Έναν ”μεταλλαγμένο καρχαρία” με… ”ανθρώπινο πρόσωπο”,  έπιασαν τα δίχτυα ενός ψαρά στην Ινδονησία. Ο 48χρονος Αμπντουλάχ, έπιασε κατά λάθος  έναν θηλυκό καρχαρία στην ακτή της ανατολικής Νούσα Τενγκάρα, που μετά από λίγη ώρα πέθανε έχοντας παγιδευτεί στην τράτα.

Όταν ο ψαράς κατάλαβε πως ο θηλυκός καρχαρίας ήταν έγκυος, άνοιξε το στομάχι του και βρήκε στο εσωτερικό του 3 έμβρυα. Το ένα από αυτά τον σόκαρε καθώς η μορφή του ήταν αλλόκοτη. Είχε δυο μεγάλα στρογγυλά μάτια κάτω από τη μύτη του, αντί για τα πλαϊνά του κεφαλιού του. Όλοι όσοι το είδαν συμφώνησαν πως μοιάζει με πρόσωπο… ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα Dr. David Shiffman, ερευνητή στο Marine Stewardship Council, η δυσμορφία του καρχαρία οφείλεται πιθανώς σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται ”κυκλωπία”.

«Δεν είναι ακριβώς ο τομέας μελέτης μου, αλλά κάποιοι ειδικοί που ακολουθώ (στα social media) αναφέρουν ότι μπορεί να οφείλεται σε μερική κυκλωπία, όπου ουσιαστικά υπάρχει μία κόγχη με δυο οφθαλμούς», δήλωσε ο ερευνητής.

Ο Αμπντουλάχ πήρε το μωρό του καρχαρία στο σπίτι του και τον βοήθησε η οικογένειά του να το διατηρήσει. Μάλιστα είπε ότι οι γείτονες πρότειναν να αγοράσουν τον καρχαρία, αλλά αυτός αρνήθηκε καθώς θεωρεί πως θα του φέρει τύχη.

Δείτε τον καρχαρία με το ανθρώπινο πρόσωπο στο video που ακολουθεί:

Πηγή: mirror.co.uk