Σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες εισήχθη εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα λόγω έντονης αδιαθεσίας. Όπως ενημέρωσε ο προσωπικός του γιατρός Λεοπόλυτο Λούτσε, η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και δεν έχει σχέση με τον COVID19 αλλά λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει, χωρίς να διευκρινίζει και γι’ αυτό θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρείς μέρες όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: << Δεν αισθάνεται καλά ψυχολογικά και αυτό έχει αντίκτυπο στην υγεία του. Δεν είναι καλά όσο θα ήθελα και όσο ξέρω ότι μπορεί να είναι. Χρειάζεται βοήθεια. Ο Ντιέγκο είναι ένας άνθρωπος που κάποιες φορές είναι τέλεια και άλλες όχι τόσο. Μπορεί να γίνει 10.000 φορές καλύτερα>>.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ήταν την περασμένη Παρασκευή στα 60α γενέθλια του, πριν τον αγώνα της Χιμνάσια εναντίον του Πατρουάτο, όπου του δόθηκε αναμνηστική πλακέτα.

Από την ώρα που η είδηση έγινε γνωστή το διαδίκτυο κατέκλυσαν εκατομμύρια μηνύματα συμπαράστασης όπως: << Ο Μαραντόνα στο νοσοκομείο, οι οπαδοί του στην εντατική>>