Φωτογραφίες – Video: Δώρα Μεθενίτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, της Παρασκευής σε βραχώδη δασική έκταση στο Λουτράκι, συγκεκριμένα στα Γεράνεια Όρη κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και να επιχειρήσουν στο σημείο 71 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 αεροσκάφη ενώ κινητοποιήθηκαν και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή επίσης παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ. Oι πρώτες ρίψεις νερού πραγματοποιήθηκαν στις 13:30 και ακολούθησαν άλλες δύο στις 14:00.

Στο σημείο βρίσκονται εθελοντικές ομάδες της περιοχής που μαζί με τους πυροσβέστες έχουν δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας, ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης πιθανολογεί ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λόγω κεραυνού που έπεσε στην περιοχή πριν δύο ημέρες και δημιούργησε μια μικρή εστία σε κάποιο σημείο, που σε συνδυασμό με τους ανέμους την αναζωπυρώθηκε.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο, του DMnews.gr: