H Πανσέληνος της «φράουλας» ή του «μελιού», όπως είθισται να ονομάζεται το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού, πραγματοποιείται σήμερα στις 24 Ιουνίου 2021 στο ζώδιο του Αιγόκερου. Είναι μια Υπερπανσέληνος που σχετίζεται με τύχη, γενναιοδωρία και υπέρμετρη φιλοδοξία, λόγω του εξαγώνου που σχηματίζει με τον Δία, ο οποίος βέβαια είναι ανάδρομος στους Ιχθύς. Θετική είναι και η εμπλοκή ενός απλανούς αστέρα που σχετίζεται με την επιτυχία, την τιμιότητα και την πνευματικότητα και έτσι ίσως, αυτό το φεγγάρι βοηθήσει να βγει στη φόρα η αλήθεια και να αποκαλυφθούν τα ψέματα και οι παραπλανήσεις. Βέβαια, υπάρχουν και τα «άσχημα» νέα, καθώς την ημέρα της Πανσελήνου έχουμε και την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα που βγάζει τα πιο αρνητικά μας συναισθήματα, όπως ζήλια και εμμονές, παιχνίδια εξουσίας και χειριστικές συμπεριφορές.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει η Υπερπανσέληνος τα 12 ζώδια ξεχωριστά.

Κριός
Η Υπερπανσέληνος στον Αιγόκερω φωτίζει τους τομείς της καριέρας, των στόχων, αλλά και της οικογένειας και αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν ιδιαίτερα εσάς που έχετε γεννηθεί τον Μάρτιο και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για τις εξελίξεις. Είπαμε, αυτό το φεγγάρι τονίζει τις φιλοδοξίες μας και εσείς έχετε πολλές. Κάντε έναν απολογισμό από πού ξεκινήσατε και πού έχετε φτάσει, τι έχετε πετύχει και πού στοχεύετε και μετά βάλτε μπροστά τα μακροπρόθεσμα σχέδια σας, διότι η Πανσέληνος σχηματίζει θετική όψη με τον Δία και ίσως φέρει εύνοια στην καριέρα και την επαγγελματική σας ζωή. Αν είστε σε διαδικασία ανεύρεσης νέας δουλειάς ή θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα και να τα αλλάξετε όλα, έχετε τη Σελήνη με το μέρος σας.

Ταύρος
Η Υπερπανσέληνος στον Αιγόκερω στις 24/6 ίσως σας «διχάσει». Από τη μία το φεγγάρι θα σας κάνει πιο φιλόδοξους, θα θέλετε να πάρετε ρίσκο και να αλλάξετε κάποια δεδομένα στη ζωή σας για να προχωρήσετε μπροστά και να εξελιχθείτε. Από την άλλη όμως, η αντίθεση της Αφροδίτης, που είναι και κυβερνήτης σας, με τον Πλούτωνα θα σας προβληματίζει και θα σκέφτεστε συνεχώς αν αξίζει να βάλετε σε κίνδυνο την «ασφάλεια» και τη ρουτίνα σας. Ίσως αν πιστέψετε πιο πολύ στον εαυτό σας θα καταλάβετε ότι αξίζετε περισσότερα και ότι οι περιορισμοί που έχετε θέσει στον εαυτό σας είναι μόνο από ανασφάλεια. Κοιτάξτε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και κυνηγήστε τους στόχους σας. Εξάλλου, αυτό το φεγγάρι αυτό θέλει από εσάς, δηλαδή να καταλάβετε ότι αν έχετε φτάσει σ΄ ένα σημείο κορεσμού δεν πρέπει να βαλτώνετε.

Δίδυμοι
Τα ερωτικά σας θέματα, τα συναισθήματα, αλλά και τα οικονομικά σας αναμοχλεύει η Υπερπανσέληνος που σχηματίζεται στον άξονα Αιγόκερου-Καρκίνου και σας καλεί να βρείτε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν σε αυτούς τους τομείς, να τα διαχειριστείτε και να λύσετε τα προβλήματα. Όλα αυτά θα πρέπει να τα κάνετε σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο και να αναρωτηθείτε βαθιά μέσα σας τι και αν σας ικανοποιεί. Είστε ευχαριστημένοι στη σχέση σας, ο άνθρωπος που έχετε επιλέξει σας νιώθει, σας εξελίσσει ή κάθεστε από συνήθεια μαζί του; Ποια είναι τα θέματα και οι λάθος χειρισμοί που δημιουργούν προβλήματα στην οικονομική σας διαχείριση; Μήπως κάνετε μία δουλειά που δεν σας ευχαριστεί και αυτό σας κουράζει περισσότερο; Βάλτε τα όλα κάτω και με ψυχραιμία βρείτε τις απαντήσεις.

Καρκίνος
Θα υπάρξουν εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς και το αν θα είναι θετικές ή αρνητικές εξαρτάται από τη φάση που βρίσκεται ο καθένας σας. Αν είστε σε μια σχέση που σας γεμίζει και σας κάνει ευτυχισμένους, τώρα θα νιώσετε ακόμα πιο έντονο το δέσιμό σας και μπορεί να αποφασίσετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω με τον-η σύντροφό σας και να την επισημοποιήσετε. Αν όμως η σχέση σας έχει βαλτώσει και σας κουράζει, με την Πανσέληνο θα νιώσετε απίστευτη πίεση, τα συναισθήματα σας θα πλημμυρίζουν τη σκέψη σας και ίσως βάλετε ένα τέλος, αν βλέπετε μάλιστα ότι ο σύντροφος σας δεν κάνει τίποτα για να διορθωθεί η κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τις συνεργασίες σας, που ίσως φτάσουν και αυτές σε οριστική λήξη, αν δεν ανταποκρίνονται πλέον στις προσδοκίες σας και δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να λειτουργήσετε με κάποια άτομα.

Λέων
Τους τομείς της εργασίας και της υγείας φωτίζει αυτό το φεγγάρι και ίσως φέρει μεγαλύτερη πίεση στην καθημερινότητά σας, λόγω και της αντίθεσης της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, αλλά εσείς πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο. Δεν μπορείτε να παραμελείτε την υγεία σας και να βάζετε σε δεύτερη μοίρα τη φυσική σας κατάσταση και ευεξία, διότι έχετε πολλές υποχρεώσεις και τρέχετε συνεχώς στη δουλειά. Πρέπει να αγαπήσετε το σώμα σας και μην ξεχνάτε ότι επειδή ο Ήλιος βρίσκεται στο προηγούμενο ζώδιο από το δικό σας, δηλαδή στον Καρκίνο, είναι η περίοδος που πρέπει να ξεκουράζεστε περισσότερο και να προσέχετε να μην καταρρεύσετε. Επίσης, με αυτό το φεγγάρι θα μπείτε στη διαδικασία να κάνετε έναν απολογισμό του τι έχετε πετύχει και αν αξίζει τον κόπο όλη η ταλαιπωρία στη δουλειά.

Παρθένος
Η Υπερπανσέληνος μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο γνωστοί στον χώρο που δραστηριοποιείστε και να διευρύνει τη φήμη σας. Με αυτό το φεγγάρι θα αισθάνεστε πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να φλερτάρετε, να ερωτευτείτε, να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε, να διασκεδάσετε. Θα θέτετε υψηλότερους στόχους και θα νιώθετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε όλα και ότι έφτασε η ώρα να βάλετε νέες βάσεις στη ζωή σας, στον γάμο σας, στην καριέρα σας. Όμως, κάνετε λίγο κράτει, διότι αυτή η αίσθηση παντοδυναμίας ίσως σας οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις. Μπορεί να αρχίσετε να γίνεστε πιεστικοί και να απαιτείτε ξαφνικά από τον σύντροφό ή τους συνεργάτες σας απαντήσεις και αλλαγές που δεν είναι έτοιμοι να τις κάνουν και να χρειάζονται χρόνο.Ζυγός
Πίεση σε οικογενειακά ή επαγγελματικά θέματα φέρνει η Υπερπανσέληνος, η οποία σχηματίζεται την ίδια ημέρα με την αντίθεση της Αφροδίτης, που είναι κυβερνήτης σας, με τον Πλούτωνα. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και κάντε ό,τι χρειάζεται για να ξεπεράσετε τις συναισθηματικές δυσκολίες που θα δημιουργηθούν. Μπορεί μια κατάσταση στο σπίτι να κορυφώνεται και να θέλετε να απομακρυνθείτε από άτομα με τα οποία συμβιώνετε ή να απαλλαγείτε οριστικά από ενοχλητικούς συγκατοίκους ή γείτονες που σας κάνουν τη ζωή σας δύσκολη και σας καταπιέζουν. Ή μπορεί στη δουλειά να δέχεστε πολλές πιέσεις από συνεργάτες που σας σπάνε τα νεύρα και ίσως απαιτούν από εσάς πράγματα που δεν έχετε συμφωνήσει και να σας κάνουν έξαλλους.

Σκορπιός
Στον τομέα της επικοινωνίας, των συνεργασιών, των συμφωνιών, των μετακινήσεων, των ταξιδιών, εστιάζει η Πανσέληνος και πρέπει να είστε έτοιμοι για πολλές προκλήσεις. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα επικρατεί ένα επικοινωνιακό ντελίριο και θα έχετε συζητήσεις, προτάσεις και διαπραγματεύσεις που θα σας κουράσουν και θα σας εξαντλήσουν νοητικά. Ανάλογα και με τη φάση της ζωής του καθενός, άλλοι μπορεί να εξετάζουν τους όρους μίας συνεργασίας, να διαπραγματεύονται μια μεταγραφή και άλλοι να έχουν συζητήσεις για την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστήμιο ή για την μετεκπαίδευση τους. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν είναι πολλές, όμως θα πιεστείτε πολύ ψυχολογικά, καθώς η αγωνία σας για το τι πρέπει να κάνετε και τι να επιλέξετε θα είναι μεγάλη.

Τοξότης
Με την αυτοεκτίμησή στα ύψη σας βρίσκει η Υπερπανσέληνος και σας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις και να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Μπορεί η πρόσφατη έκλειψη να σας τάραξε λίγο στον τομέα των σχέσεων, αλλά η Πανσέληνος σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε πάλι τα πατήματα σας, να αφήσετε πίσω σας τα δράματα και βέβαια να δώσετε περισσότερο σημασία σε αυτό που σας καίει, τα οικονομικά σας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τον προγραμματισμό σας, να ξεκινήσετε αποταμίευση, να εξετάσετε νέες, αλλά και παλιότερες επαγγελματικές και οικονομικές προτάσεις και να κρατήσετε μόνο τις συμφέρουσες. Μπορεί στο παρελθόν από την ανασφάλεια σας να ανεχόσασταν συνεργασίες που όμως ουσιαστικά δεν είχαν πολλά να σας προσφέρουν.

Αιγόκερως
Στο ζώδιό σας σχηματίζεται η Υπερπανσέληνος της «φράουλας» και οι συναισθηματικές σας μεταπτώσεις θα είναι έντονες. Όμως, είναι η στιγμή σας για να κάνετε την αυτοκριτική σας, να επαναξιολογήσετε τη ζωή σας και να προβείτε σε μεγάλες αλλαγές. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας ποια είναι τα επιτεύγματα σας που σας κάνουν περήφανους και τι είναι αυτό που σας δυσαρεστεί και πρέπει να το αλλάξετε. Σκεφτείτε τα λάθη σας, τα μαθήματα που πήρατε από τον Κρόνο που είχατε στο παρελθόν ζώδιο σας και θέστε εκ νέου τους στόχους σας. Πώς θέλετε να είναι το μέλλον σας, ποια θέλετε να είναι η εικόνα σας, είστε ευτυχισμένοι, έχετε άτομα δίπλα σας που σας αξίζουν, είστε έτοιμοι να κάνετε τις κινήσεις για να σταθεροποιήσετε τα επαγγελματικά σας;

Πηγή: ladylike.gr