Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025 η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Κορίνθου, Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου, στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Στην πολυαρχιερατική λειτουργία συλλειτούργησαν δεκάδες Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Άρχοντες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, η οικογένεια του Μητροπολίτη, φίλοι και πλήθος πιστών.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας, λόγω της ενθρόνισης του Σεβ. Μητροπολίτη, η οποία συνέπεσε με την εορτή του Ευαγγελιστή Ματθαίου. Τόνισε ότι ο νέος Μητροπολίτης καλείται να μεταφέρει το φως της Πεντηκοστής στις καρδιές των πιστών και να συνεχίσει το θείο έργο του Αποστόλου Παύλου.
Ο Σεβασμιώτατος Γουμενίσσης κ. Δημήτριος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Παύλο για την εκλογή του, ενώ ο άγιος Τοποτηρητής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, επεσήμανε την ευλογία της τοποτηρητείας του και προέτρεψε τους πιστούς να αγαπούν τον νέο Ποιμενάρχη τους.

Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ευχαρίστησε τον Τρισάγιο Θεό, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, την Ιεραρχία, τους συνεργάτες της Μητροπόλεως και τους πιστούς για την θερμή υποδοχή. Τόνισε ότι, παρά τα πιθανά λάθη που μπορεί να κάνει, η καρδιά του θα είναι πάντα ανοιχτή και διαθέσιμη για το Ποιμνίο του και τη σωτηρία των ψυχών όλων… «Θα κάνω λάθη πολλά, ζητώ εξ αρχής την συγγνώμη σας, αλλά υπόσχομαι ότι η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ στην διάθεση του Ποιμνίου μου και της σωτηρία της ψυχής όλων μας»!
Μετά τη Θεία Λειτουργία, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές από τις Αρχές, τον Κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.




