Σοβαρή είναι η κατάσταση της φοιτήτριας που ενώ βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συμμετείχε στη συνέλευση σχετικά με τις καταλήψεις, λιποθύμησε. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η κοπέλα που σπουδάζει μαθηματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και διασωληνώθηκε.

Το Πανεπιστήμιο προχώρησε σε απολύμανση των χώρων ενώ ενημερώθηκε η Δημόσια Υγεία και ο ΕΟΔΥ για να εντοπιστούν τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με την φοιτήτρια ώστε να πάρουν κάποιο φάρμακο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην υπάρξει πανικός ενώ ενημέρωσαν ότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος μεταδίδεται με την άμεση επαφή και κρούσματα μπορεί να είναι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Το όνομα της φοιτήτριας δεν επιτρέπεται να δοθεί στην δημοσιότητα λόγω προσωπικών δεδομένων ωστόσο θα βγει ανακοίνωση που θα ενημερώνει όσους βρέθηκαν στο χώρο της κατάληψης να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνει σωστή ανίχνευση.

Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό ένα ακόμα κρούσμα είχε εντοπιστεί σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών. Και τότε το Πανεπιστήμιο προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Με πληροφορίες από thebest.gr

Tags :