Ένα αρκουδάκι μόλις λίγων μηνών, στη Φλώρινα έπεσε νεκρό δίπλα στη μητέρα του από τα πυρά ενός λαθροκυνηγού!

Το νεκρό αρκουδάκι εντόπισε ένας κτηνοτρόφος, της περιοχής ενώ δίπλα υπήρχαν ίχνη από μεγαλύτερη αρκούδα… που σημαίνει ότι βρισκόταν στο σημείο με την μητέρα του. Ο άνδρας ενημέρωσε τον «Αρκτούρο» και εκπρόσωποί του έσπευσαν και αφού εξέτασαν το ζώο, διαπίστωσαν ότι κάποιος το είχε πυροβολήσει δύο φορές στην κοιλιακή χώρα στο θώρακα.

Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας ενώ πριν από ένα έτος, στην ευρύτερη περιοχή, άγνωστοι είχαν σκοτώσει τρεις ακόμη αρκούδες.

Σημειώνεται ότι η αρκούδα προστατεύεται αυστηρά από την ελληνική και ενωσιακή νομοθεσία και είναι ένα πολύτιμο είδος του φυσικού μας πλούτου και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος. Οι οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» καλούν τις αρμόδιες αρχές να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του γεγονότος αυτού και να προχωρήσουν άμεσα σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ενώ αυτή τη περίοδο συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο «LIFE Bear-Smart Corridors». Πρόκειται για μία διεθνή συνεργασία μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας, με στόχο την διατήρηση των πληθυσμών της καφέ αρκούδας στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων μετακίνησης και σύνδεσης των πληθυσμών αρκούδας και της δημιουργίας «έξυπνων κοινοτήτων συνύπαρξης» ανθρώπων και αρκούδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :