Σε ένα πάρτι που δεν θα ήθελαν να συμμετέχουν ποτέ… είναι αναγκασμένοι να ”χορεύουν” οι κάτοικοι της Κρήτης, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών, το νησί έχει γεμίσει ποντίκια, κουνούπια, κατσαρίδες, μύγες και γενικά όλα τα παράσιτα… ενώ έχει ηχήσει «καμπανάκι» στη χώρα για λεπτοσπείρωση.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο – ερευνητή, Αλέκο Στεφανάκη είναι η περίοδος της ευδαιμονίας για όλα αυτά τα ζώα και τα έντομα λόγω της ξηρασίας που δεν μπορεί να τα θρέψει. Μάλιστα τα ποντίκια έχουν μέγεθος γάτας και κυκλοφορούν ακόμα και στο φως της μέρας. Ο κτηνίατρος επισημαίνει ότι είναι η εποχή που έχει ζέστη και υγρασία και υπάρχει έξαρση γενικότερα στα παράσιτα. Είναι οι συνθήκες της φύσης τέτοιες, που δεν την αφήνουν να ισορροπήσει και όλη αυτή η κατάσταση ευνοεί, τον πολλαπλασιασμό τους. Εκτός από τα ποντίκια, υπάρχουν περισσότερες μύγες και κουνούπια.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα στους χώρους στους οποίους ζουν όπως επίσης οι επιχειρήσεις που υπάρχουν και διαχειρίζονται τρόφιμα πρέπει να εφαρμόζουν συγκεκριμένα προγράμματα μυοκτονίας. Αλλά και για τον απλό κόσμο, το εξυπνότερο είναι να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ελέγχου, το οποίο σημαίνει ότι ακολουθούμε δολωματικές μεθόδους ή φάκες, που περιορίζουν το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τα ποντίκια. Σημαντικό ρόλο παίζει, η σωστή υγιεινή αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα τα προσελκύσει και θα τους επιτρέψει να πολλαπλασιαστούν με γοργούς ρυθμούς.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Tags :