Στη χώρα μας βρίσκεται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του πλανήτη που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος.

Πρόκειται για έναν ορεινό χωματόδρομο των 12 χλμ. σε υψόμετρο 700 μέτρων που ενώνει το Περδικάκι με το χωριό Πατιόπουλο και αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή της επαρχιακής οδού. Περιστοιχίζεται από ελατοσκέπαστα βουνά, τα οποία αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου, βρίσκεται το χωριό Περδικάκι, στην επαρχία Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας μια περιοχή που δεν γνώρισε ποτέ τουρκικό ζυγό. Όσοι αγνοήσουν τις συμβουλές των κατοίκων της περιοχής και αποτολμήσουν να διαβούν αυτόν τον τρομακτικό χωματόδρομο, μάλλον θα το μετανιώσουν.

Όσοι το τολμήσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ακραία στενότητα του δρόμου που καθιστά μαρτυρική την όποια συνάντηση δύο ΙΧ, τις θεόρατες λακκούβες που δοκιμάζουν τις αντοχές των οχημάτων, την παντελή απουσία από μπαριέρες και κάθε άλλο μέσο συγκράτησης που θα ήταν σε θέση να σταματήσει την πτώση σε κάποιες από τις χαράδρες, το χαώδες κενό που υπάρχει δίπλα στον ταξιδιώτη δεν αποτελεί τη μοναδική απειλή κατά τη διέλευση του χωματόδρομου. Τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας φέρει και η απέναντι άκρη του δρόμου όπου «χάσκουν» οι ετοιμόρροποι βράχοι, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να αποκολληθούν στο παραμικρό φύσημα του αέρα.

Δεν υπάρχουν εύκολα σημεία στον δρόμο, με την ανάβαση και την κατάβαση να αποδεικνύονται εξίσου μαρτυρικές. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που δεν αποθαρρύνονται από την πληθώρα κινδύνων και δείχνουν πρόθυμοι να εξερευνήσουν το μέρος, και να θαυμάσουν από ψηλά τον ποταμό Αχελώο που κυλάει στο βάθος του βουνού, παράλληλα με τον δρόμο.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, τον «Δρόμο του θανάτου»:

Πηγή: iefimerida.gr